Promotie Noordzeevis uit IJmuiden op dancefestivals

22 november 2019

De Stichting Noordzeevis uit IJmuiden wil in 2020 Noordzeevis promoten op het (pre) sailfestival en op verschillende dancefeesten in recreatiegebied Spaarnwoude. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. 

Het doel van de stichting is om van Noordzeevis, zoals griet, makreel, schol, tarbot, tong en wijting, onder de aandacht brengen van ondernemers in de handel, horeca en bij consumenten. Het afgelopen was Stichting Noordzee vis uit IJmuiden aanwezig op verschillende evenementen, zoals de haringparty, wefeedthe.city, het zomerfestival, het citymarketing evenement en de week van de industriecultuur. Daarnaast organiseerde de stichting verschillende community-bijeenkomsten en lanceerde het kookboek 'Noordzeevis uit IJmuiden', waar zo'n 2500 exemplaren van zijn verkocht. 

IJmuiden ademt vis: er zijn veel visbedrijven, een afslag en een zeehaven. In het bestuur van de stichting zitten verschillende prominenten in de IJmuidense vissector. Inmiddels heeft de stichting veertig ambassadeurs. Allemaal gericht op de promotie van het streekproduct Noordzeevis uit IJmuiden. 

Met het initiatief "Noordzeevis uit..." willen ondernemers en  andere stakeholders uit visgemeenten uit Nederland streekproducten uit onze Noordzee op de kaart te zetten. Dit initiatief begon in Scheveningen. Het is de bedoeling dat dit initiatief de komende jaren ook navolging krijgen in andere plaatsen.

 

Altijd op de hoogte blijven?