Tom Verdouw wint 30e editie NK Oestersteken 2023

20 september 2023 Redactie Vismagazine MissPublicity
Tom Verdouw van Sea Salt Saloon won dinsdag 19 september de 30e editie van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken. In Het Wijntheater tijdens Gastvrij Rotterdam gingen culinaire professionals en enthousiastelingen uit Nederland en België de strijd aan.

Zowel de jury als het enthousiaste publiek was onder de indruk van het hoge niveau van het oestersteken tijdens het evenement. Zij wachtten in spanning af terwijl de oestermannen hun vaardigheden demonstreerden. Een deskundige driekoppige jury (bestaande uit de oprichter van het NK oestersteken Piet Janssen, Inge Bruijnooge van Adri & zoon, culinair journalist Felix Wilbrink en visfileer-specialist Arie Kuijt), beoordeelden de details en kwaliteit van het openen van de Zeeuwse platte oesters. Ze letten niet alleen op tijd, maar ook naar de juiste manier van openen zonder gruis en kapotgesneden vlees. Hiervoor kregen deelnemers strafpunten. Het plateau met de mooiste opmaak met 30 platte Zeeuwse oesters kreeg de schoonheidsprijs.

Winnaar

Uiteindelijk ging de winst naar Tom Verdouw van Sea Salt Saloon. Hij ontving niet alleen de handgemaakte oestertrofee, maar verdiende ook een deelnameplek op het Europees Kampioenschap Oestersteken 2024. Voor Tom is het de tweede keer dat hij landskampioen wordt. Deze keer maakte hij gebruik van een speciaal double bladed mes uit Zweden.

De organisatie kijkt tevreden terug op het evenement, dat plaatsvond in Het Wijntheater. Mede dankzij sponsoren Adri & Zoon, Champagne Castelnau, Tabasco, Eurobrouwerij, MissPublicity en Le Nouveau chef werd het een groot succes.

 

Altijd op de hoogte blijven?