The Kingfish Company verdubbelt productie

5 februari 2024 Redactie Vismagazine The Kingfish Company
The Kingfish Company meldt positieve cijfers over het vierde kwartaal, waaronder een ruime verdubbeling van de productie. Ook rondde de Zeeuwse viskweker fase 2 van de uitbreiding van de productiefaciliteiten af.

Fase 2 omvat onder andere een nieuw pomphuis en een tweede kwekerij. The Kingfish Company rondde deze uitbreiding voor eind december 2023 af en vergrootte daarmee de totale productiecapaciteit tot 3.500 ton. Kingfish verwacht in 2025 op volle capaciteit te kunnen draaien.

“De voltooiing van fase 2 markeert het begin van een versnelde verkoopfase”, zegt CEO Vincent Erenst. “Als strategische zet verwelkomden we in januari 2024 een nieuwe Commercieel Directeur, Gudo klein Gebbink. Deze rol is cruciaal voor de uitbreiding van ons klantenbestand en het stimuleren van de omzet in zowel bestaande als nieuwe markten.”

Vierde kwartaal voor Kingfish

Het vierde kwartaal kenmerkte zich door zwakkere markten aan het begin van het vierde kwartaal en toegenomen concurrentie op de Amerikaanse diepvriesmarkt. De prijzen op belangrijkste Europese markten bleven voor Kingfish stabiel. Ook was er eind 2023 meer vraag naar Dutch Yellowtail vanuit de belangrijkste markten voor de Nederlandse viskweker.

Over het vierde kwartaal zag Kingfish de productie stijgen naar 967 ton vis. Een ruime verdubbeling ten opzichte van 2022 toen de productie 408 bedroeg. In totaal oogstte Kingfish 419 ton Dutch Yellowtail. In 2022 was dit 387 ton. Het verkochte volume aan vis kwam uit op 343 ton tegen 347 ton in de laatste 3 maanden van vorig jaar. Voor de omzet betekende dit een stijging van 2 procent naar 5,2 miljoen euro. Datzelfde gold voor de omzet per kilogram, een toename van 3,8 procent naar 15,20 euro. Over 2023 verwacht het bedrijf een omzet tussen de 20 miljoen en 22 miljoen euro.

Kingfish verwacht de volledige financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het boekjaar 2023, evenals het jaarverslag, op 11 april 2024 bekend maken.

Bron: The Kingfish Company

Meer weten over viskweek in Nederland? In 2023 publiceerde Vismagazine hierover het artikel Viskweek in Nederland vergt een lange adem. Abonnees kunnen dit artikel online terug lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af.

Altijd op de hoogte blijven?