Top 3 artikelen Vismagazine februari 2024

6 maart 2024 Redactie Vismagazine Ronald Ribbe
Innovatie in de Belgische visserij, reportage bij Visspeciaalzaak Sandra in Druten en The Kingfish Company verdubbelt productie. Welke artikelen waren afgelopen maand het meest populair bij onze lezers? De top 3 van februari 2024.

1. Geen woorden maar daden in Belgische visserij

“Het tweejaarlijkse visrapport is er”, kondigde een trotse Hilde Crevits eind januari aan op X (Twitter). Crevits, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Visserij, wees op een rapport “boordevol cijfers waar reders en vissers sterk in zijn.” Een verschil met ons land waar er van overheidswege op het gebied van innovatie voor Nederlandse vissers nog altijd geen boter bij de vis komt.

Naar het artikel

2. ‘Haringkoningin’ Sandra Giesbers geniet van eigen zaak

Een betere leerschool kon Sandra Giesbers niet hebben. Bijna 25 jaar werkte ze bij Peter van der Laar, oud-voorzitter van de VNV. Al die jaren was het haar droom voor zichzelf te beginnen. Sinds vorig jaar runt ze Visspeciaalzaak Sandra in Druten. “Een droom die uit is gekomen”, aldus Sandra.

Naar het artikel

3. The Kingfish Company verdubbelt productie

The Kingfish Company meldt positieve cijfers over het vierde kwartaal, waaronder een ruime verdubbeling van de productie. Ook rondde de Zeeuwse viskweker fase 2 van de uitbreiding van de productiefaciliteiten af. “De voltooiing van fase 2 markeert het begin van een versnelde verkoopfase”, zegt CEO Vincent Erenst.

Naar het artikel

 

Altijd op de hoogte blijven?