Actualiteiten en innovaties op Fish International 2024

12 februari 2024 Redactie Vismagazine foto M3B GmbH/Oliver Saul
In 2024 komt de viswereld weer samen voor de tweejaarlijkse beurs Fish International. Van 25 tot en met 27 februari staat Messe Bremen in het teken van nieuwe producten, de laatste trends en actuele ontwikkelingen in de branche.

Fish International is de Duitse vakbeurs voor vis. Organisator Messe Bremen - M3B GmbH verwacht voor de negentiende editie zo’n 320 exposanten uit dertig landen. Op de beursvloer presenteren zij hun laatste innovaties op het gebied van visproducten, verpakkingen, technologie en aquacultuur.

Beursvloer

Verschillende grote spelers op de Duitse markt, zoals Transgourmet Seafood en Deutsche See, zijn aanwezig en presenteren hun laatste noviteiten voor de retail en foodservice. US-Processing Klever toont een nieuwe pelmachine voor bruine garnalen, Robotik-Pack-Line staat op de beursvloer met een nieuwe verpakkingslijn en Sealpac presenteert duurzame verpakkingen. Ook is er van alles te vinden op het gebied van aquacultuur. Van nieuwe soorten visvoer tot de nieuwe certificeringsoplossingen.

Naast gevestigde namen biedt Fish International ook ruimte aan verschillende start-ups met een aparte ruimte voor nieuwkomers en jonge innovators. Hier vindt de bezoeker verschillende producenten van plantaardige visvervangers en nieuwe technologische oplossingen voor bijvoorbeeld energiebesparende koelingen of recirculatiesystemen.

Lezingen

Tot slot kunnen bezoekers ook bij Fish International terecht voor kennis, want er staan diverse lezingen op het programma. Bijvoorbeeld Sören Eilenberger (directeur van Flexality GmbH) legt uit hoe energie efficiënter kan worden gebruikt bij vis en kunstmatige intelligentie. Of Götz Ahrens van de Marine Stewardship Council (MSC) die vertelt wat duurzame vis inhoudt.

Fish International

Fish International vindt plaats van 25 tot 27 februari 2024 in Bremen. Tegelijkertijd vindt de Gastro Ivent plaats, een beurs voor catering en hospitality van Noord-West Duitsland. Er is verbinding tussen de twee beurzen zodat bezoekers gelijktijdig bij beide beurzen terecht kunnen.

Altijd op de hoogte blijven?