Mogelijk Listeria bacterie in Klooster palingfilet

28 mei 2018

Nettorama en Vishandel Klooster BV roepen uit voorzorg Klooster palingfilet 50 gram met houdbaarheidsdatum 01-06-2018 en code 1814402 terug. In het product zit mogelijk de Listeria bacterie. Consumptie kan een gevaar vormen voor de gezondheid.

Listeria bacterie

Listeria bacteriën komen overal in de natuur voor. Eén soort, Listeria monocytogenes kan een voedselinfectie veroorzaken. De kans hierop is is klein. Jaarlijks zijn er ongeveer zeventig tot honderd besmettingen. Maar een infectie kan een zeer ernstig verloop hebben, vooral bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Risicoproducten zijn vooral langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten volgens het voedingscentrum. Dit zijn bijvoorbeeld gerookte vis, zachte schimmelkazen en gekookte, gesneden vleeswaren. Listeria vermenigvuldigt zich in een vochtige omgeving, maar overleeft ook droge omstandigheden en in de diepvries. In tegenstelling tot andere bacteriën kan listeria groeien in een koud en vochtig klimaat zoals de koelkast.

Recall Klooster palingfilet

Vanwege de mogelijke gevolgen voor de gezondheid verzoeken Nettorama en Vishandel Klooster BV klanten op de palingfilet niet te consumeren maar terug te brengen naar de winkel. Het product is uitsluitend verkrijgbaar bij vestigingen van Nettorama. Klanten die vragen hebben over deze recall kunnen contact opnemen met Vishandel Klooster BV. Zij zijn op werkdagen tussen 7.30 en 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0228- 312769.

 

Altijd op de hoogte blijven?