Meest gelezen artikelen laatste kwartaal 2020

31 december 2020
Foto: Koos Groenewold

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het laatste kwartaal van 2020? De top 5 van oktober, november en december.

1. Palingrokerij en vishandel Konter in Vollenhove

Voor Vismagazine 8-2020 bezochten we Palingrokerij en vishandel Konter in Vollenhove. "Mijn opa was palingvisser op de Zuiderzee",  vertelde eigenaar Everard Konter. "Hij kreeg een ongeluk aan boord: een nettenbreipen kwam in zijn oog. Daarna zocht hij een baan aan de wal: hij ging paling roken en verkopen. Zo is ons bedrijf zachtjes aan ontstaan."

2. The Seafood Shop wint zaak tegen gemeente Amsterdam

In 2017 opende de familie De Visscher The Seafood Shop aan de Leidsestraat in Amsterdam. Al snel raakte de winkel verwikkeld in een juridisch conflict met de gemeente Amsterdam over de directe consumptie van bijvoorbeeld een broodje haring in de winkel. Na 2,5 jaar procederen stelde in oktober de Raad van State The Seafood Shop in het gelijk. Toch moest de familie de zaak sluiten. "Dat we gewonnen hebben verandert alleen niks aan het feit dat onze mooie winkel er financieel slecht voor staat."

3. Overname Haasnoot Vis en Neptunus Seafood

Cornelis Vrolijk, visserijbedrijf uit IJmuiden, nam in november Haasnoot Vis BV en Neptunus Seafood BV over van Haasnoot Food Family BV. Haasnoot Vis BV handelt ook onder de naam Polaris. De bedrijven zijn gevestigd in Katwijk en Enschede. 

4. De Zilte Zeemeermin ASC en MSC gecertificeerd

In oktober maakte MSC bekend dat Viswinkel De Zilte Zeemeermin in Arnhem mag officieel het ASC en MSC-keurmerk voeren. Eigenaren Wiebe en Luuk de Haan, landelijk bekend als “de visbroertjes”, hebben een enorme passie voor vis en samen ruim 25 jaar ervaring in het vakgebied.

5. Viskweker Kingfish naar de beurs in Oslo

De Roos Advocaten maakte eind november bekend dat de aandelen van The Kingfish Company sinds 25 november genoteerd aan de Noorse Merkur Market in Oslo staan. Voorafgaand aan de beursgang haalde de viskweker vanwege een zogenaamde private placement al kapitaal op ter waarde van ongeveer EUR 50 mio.

Altijd op de hoogte blijven?