Amsterdamse topzaak geniet van robuuste en krachtige visbakoven

1 mei 2024 Partner content Ducate

 

Iedereen in Amsterdam-Zuid die houdt van ‘een lekker visje’ vindt vroeg of laat de weg naar Centrale Vishandel. Buurtbewoners, zakenmensen en scholieren stappen er regelmatig binnen, en dat al sinds 1991. De visspeciaalzaak verkoopt topkwaliteit en wil daarom ook met topkwaliteit werken. “Dat is het allerbelangrijkst.”  

De Centrale Vishandel in Amsterdam-Zuid wordt sinds 2022 gerund door Tamara Veerman en René Schokker, twee Volendamse ondernemers met veel ervaring in de visdetailhandel. “Volendam staat bekend om de arbeidsethos”, zegt René. “We werken hard en leveren goede kwaliteit en service. We zijn altijd vroeg aanwezig en zorgen dat de winkel spic en span is. We worden daarbij ondersteund door elf enthousiaste medewerkers. Samen zorgen we voor een mooie en gezellige winkel.”

Sinds de overname hebben Tamara en René hun eigen twist gegeven aan het concept. “Naast verse en gerookte vis bieden we ook kant-en-klare maaltijden en hapjes. Er is daarnaast vooral vraag naar onze kibbeling en visfriet. Ook eten mensen graag een vers gebakken lekkerbekje. Al met al loopt het hier storm tijdens de lunch.”

Hoog rendement visbakoven

Centrale Vishandel frituur (© Ducate)

De frituurinstallatie van Centrale Vishandel is een hoog rendement visbakoven van De Kuiper. Dit doorgeefmodel heeft drie visketels – 750, 450 en 250 millimeter breedte – en een 2-mands frietketel. Alle ketels zijn vervaardigd uit staal, met een dikte van 5 millimeter. De bovenbouw bestaat uit een vergaarbak over de gehele lengte.

De installatie is uitgerust met touchscreenbesturing en een vetfilterinstallatie met twee lades en een aansluiting naar een vat in de kelder. “We hebben deze visbakoven twee jaar en de vorige eigenaren werkten ook al twintig jaar met De Kuiper”, weet René. “We zijn altijd heel tevreden, zowel over de installatie als de service.”

Makkelijk werken

Centrale Vishandel kibbeling (© Ducate)

De frituurinstallatie heeft verschillende voordelen, legt René uit. “Met het digitale besturingssysteem is het inregelen van de ketels erg makkelijk en weet iedereen hoe het werkt. Het filtersysteem is ook een uitkomst; met één druk op de knop loopt de olie naar de filter en de lekbak. Vervolgens kunnen we de olie terugpompen naar de ketel of weg naar het vat. We filteren elke dag waardoor de olie langer meegaat; het scheelt een blik per week. Omdat de installatie mooi is afgewerkt, kunnen we netter werken en makkelijk schoonmaken. En hij is robuust gebouwd, dus hij kan tegen een stootje.”

Krachtige ketels

Centrale Vishandel vitrine (© Ducate)

Ook over het vermogen van de ketels is René erg te spreken. “Met grote bestellingen loopt de temperatuur niet of nauwelijks terug. De ketels behouden hun kracht en dat is bevorderlijk voor de productiviteit en de kwaliteit van onze producten. Uiteindelijk is dat het belangrijkste.”

Kijk voor meer informatie op de website van De Kuiper.

 

Altijd op de hoogte blijven?