Top 3 artikelen Vismagazine april 2024

1 mei 2024 Herbert Wiggerman
Joyce de Boer kreeg het visvak met de paplepel ingegoten, viszaak van de toekomst ziet er écht anders uit, en MSC-certificering Nederlandse kottersvloot deels opgeschort. Wat waren de afgelopen maand de meest gelezen artikelen op Vismagazine? Dit is de top drie van april 2024.

1. ‘Het visvak is me met de paplepel ingegoten’

Als klein meisje wilde Joyce de Boer (21) al met haar ouders mee naar hun viszaken in Purmerend en Alkmaar. Haar enthousiasme voor het visvak is nooit afgenomen. Joyce runt inmiddels de winkel in Purmerend. Ze bedenkt en bereidt zelf de lekkerste verse visgerechten.

Naar het artikel

2. Viszaak van de toekomst ziet er écht anders uit

Aan de hand van markt- en consumentenonderzoek wijst het FoodService Instituut Nederland (FSIN) op ontwikkelingen en trends die van belang zijn voor de foodmarkt. De visspeciaalzaak van de toekomst ziet er écht anders uit.

Naar het artikel

3. MSC-certificering Nederlandse kottersvloot deels opgeschort

De Marine Stewardship Council (MSC) kondigt aan de certificaten voor tong, de boomkorvisserij en de flyshoot- en bordentrawlvisserij in de Noordzee met ingang van 25 april 2024 worden opgeschort. In een reactie geven zowel de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) als VisNed aan teleurgesteld te zijn in het besluit van de duurzaamheidsorganisatie.

Naar het artikel

 

 

Altijd op de hoogte blijven?