Jaaroverzicht: nieuwe producten en prijswinnaars 2021

29 december 2021 Lauren Scheurwater

Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om allerlei achterstallig nieuws in te halen? Vismagazine helpt u een handje met een jaaroverzicht op het gebied van nieuwe producten en de prijswinnaars uit 2021.

Januari

Schouten Europe B.V. brengt TuNo op de markt. Met deze volledig plantaardige tonijn betreedt het Nederlandse familiebedrijf voor het eerst de markt van visvervangers.
Lees meer

Jumbo introduceert een nieuw assortiment van verse vlees- en visproducten. Deze onbewerkte versproducten komen onder de noemer Jumbo Fijnproevers in de schappen te liggen. In het assortiment zitten onder andere een bavette, een XL ribeye en een roodbaarsfilet.
Lees meer

Februari

Biohut_noordzeevisuit Scheveningen

Foto: Noordzeevis uit Scheveningen

In de Schevenings haven gaat op 23 februari de eerste Biohut te water. Biohuts zijn ecologische kooien, die onder de drijvende steigers hangen en zijn bedoeld als schuilplaats voor hele kleine visjes.
Lees meer

In de week van de circulaire economie presenteert IntelligentFood haar nieuwste product: olijfolie met makreel- en palingessence. De duurzame olie wordt gedeeltelijk gemaakt van visreststromen.
Lees meer

Maart

Foodwatch lanceert voedselstemwijzer en gezondheidsoffensief. Hierin kan je zien wat iedere partij belooft over zaken rondom gezondere voeding, zodat partijen zich sneller aan hun beloftes houden.
Lees meer

April

Seasogood brengt onder de naam Happy Tune plantaardige tonijn in het Nederlandse conservenschap. Er zijn drie varianten: Naturel, Olijfolie en Citroen & zwarte peper.
Lees meer

Schouten Europe lanceert volledig plantaardige vissticks. Het is de tweede visvanger van het Giessense familiebedrijf. Eerder bracht het bedrijf plantaardige tonijn op de markt. Schouten is van plan om nog meer visvervangers op de markt te brengen. 
Lees meer

Juli

The Dutch Weed Burger brengt een nieuw product op de markt, Sea Nuggets. Net als alle andere producten van de onderneming is ook hier zeewier het belangrijkste ingrediënt.
Lees meer

Bij de Open Nationale Haring Smaaktest wordt de haring blind geproefd door prominente Nederlanders. De winnaar van de Open Nationale Haring smaaktest was visgilde Teun v.d. Toorn.
Lees meer

Robbert Jan van Veen behaalt het record duurste hamburger ter wereld. De hamburger, genaamd The Golden Boy, had een waarde van 5000 euro en dit is bevestigd door Official World Records. De hamburger is gemaakt van 100 procent Wagyu A5 vlees, Beluga kaviaar, king crab, Spaanse Paleta Ibérico, witte truffel, Engelse Cheddar van Wyke Farms en barbecuesaus gemaakt van Kopi Luwak koffie en Schotse Macallan whisky.
Lees meer

Augustus

Mosselburger_2

Foto's: Mossel&Oesterboulevard

Op 19 augustus presenteert Zeeuws meisje de eerste Mosselburger. Deze burger is ontwikkeld door chefkok Tim Sinke.
Lees meer

IntelligentFood en Maxima Seafood ontwikkelen samen nieuwe producten gemaakt van de reststromen van coquilles.
Lees meer

September

Nestlé-dochterbedrijf Garden Gourmet lanceert VUNA, een plantaardige tonijnvervanger. VUNA wordt gemaakt op basis van erwteneiwitten en bevat daarnaast de ingrediënten water, koolzaadolie, tarwegluten, aroma’s, citroenvezels en zout.
Lees meer

Brouwerij Kompaan komt met een nieuw bier: in samenwerking met United Fish Auctions presenteert de Haagse bierbrouwer heus kreeftenbier.
Lees meer

Op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam moeten deelnemers zo snel mogelijk 30 platte Zeeuwse oesters op de meest vakkundige manier openen. Peter Oreel en Freek Albregts winnen dit NK & BK Oestersteken 2021.
Lees meer

Joost Deurloo van restaurant Bru 17 uit Bruinissen wint achtste editie van het Premier Nederlandse Kampioenschap Oestersteken. Op de tweede plek eindigde Peter Oreel en op de derde plek Manuela Kriekaard.
Lees meer

Oktober

Iglo Vissticks zonder vis

Foto: Iglo

Iglo brengt vegetarische vissticks op de markt. Het zijn dus vissticks zonder vis. Iglo, onderdeel van Nomad Food, is een bekende speler in het diepvriessegment in Nederland en heeft vis, maaltijden en groenten in het assortiment.  
Lees meer

November

In de Waddenzee bij de Lauwersmeerdijk zijn kunstmatige riffen en getijdenpoelen geplaatst. De komende drie jaar wordt onderzocht of deze speciaal ontworpen elementen de biodiversiteit vergroten.
Lees meer

Op 30 november zijn in Frankfurt de Fi Europe Innovation Awards uitgereikt aan zes bedrijven in de voedselingrediënten-branche met drie Nederlandse winnaars; Karibon van Bunge Loders Croklaan, NutriLeads en DSM.
Lees meer

Marianne van Keep, Chief Sustainability Officer bij Verstegen Spices & Sauces, krijgt 11 november de titel ‘MVO Manager van het jaar 2020/21’ toegekend tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Hilversum.
Lees meer

December

Kick-off van de ‘Coalitie Food2Food 2.0’. Zij zetten zich in voor circulair gebruik van plastic. De focus ligt op een industriële test van CurvCode, een Nederlandse innovatie voor het scheien van plastics uit afvalstromen.
Lees meer

De wilde sockeye zalm uit Alaska van Fish Tales wint in Duitsland de Healthy Living Award in de categorie vlees en vis. De Healthy Living Awards worden in Duitsland jaarlijks uitgereikt aan de meest gezonde, lekkere en innovatieve producten in de Duitse supermarkt.
Lees meer

 

Altijd op de hoogte blijven?