De Zilte Zeemeermin blinkt uit met oesters

27 januari 2021 Lieneke Schuitemaker
Foto: Henk Riswick

Bijna drie jaar zijn ze nu gevestigd in de Arnhemse binnenstad: Wiebe en Luuk de Haan met hun winkel De Zilte Zeemeermin. Landelijk staan ze bekend als de ‘Visbroertjes’ en om hun dagelijkse humor op de sociale media plus hun grenzeloze optimisme. Zelfs als hun pop-up restaurant al na een dag weer moet sluiten…

Het was natuurlijk wel even slikken voor de Arnhemse broers Wiebe en Luuk de Haan, eigenaren van viswinkel en restaurant De Zilte Zeemeermin en ook wel bekend onder de koosnaam de ‘Visbroertjes’. Maanden waren ze bezig geweest met de voorbereidingen voor het openen van hun pop-uprestaurant, verderop in de binnenstad. Een dag waren ze open, toen gooide de sluiting van de horeca roet in het eten. “We hebben een week proefgedraaid en zijn een dag open geweest,” vertelt Luuk. “Dat was wel een wrange openingsdag in de wetenschap dat het ook meteen de laatste was. De wethouder zou komen, maar die hebben we afgezegd. Verder hebben we er gewoon het beste van gemaakt, zo zitten we in elkaar. We zaten ook helemaal vol en de sfeer was uitstekend. We gaan ervan uit dat als het straks met corona weer ietsje beter wordt, we alsnog open kunnen gaan. Ons huurcontract is nog een half jaar geldig en als het langer duurt, is dat vast ook wel bespreekbaar.”

Normaal zijn de broers druk met hun winkel annex restaurant. Toen ze in maart het restaurantgedeelte moesten sluiten, gingen ze vispakketten aan huis bezorgen. Luuk: “Met elektrische fietsen, in samenwerking met CO2 neutrale logistieke dienstverlener De Groene Rijders. Daar kregen we ook nog subsidie op van de gemeente, dus we konden gratis thuisbezorgen.”

Meer weten over de Zilte Zeemeermin? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 9-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?