Cornelis Vrolijk neemt Haasnoot Vis en Neptunus Seafood over

2 november 2020

Cornelis Vrolijk, visserijbedrijf uit IJmuiden neemt Haasnoot Vis BV en Neptunus Seafood BV over van Haasnoot Food Family BV. Haasnoot Vis BV handelt ook onder de naam Polaris. De bedrijven zijn gevestigd in Katwijk en Enschede. 

De oorsprong van Cornelis Vrolijk, opgericht in 1880, ligt in de haringvisserij. Inmiddels is het bedrijf aanwezig in de hele keten: de vangst, kweek, verwerking en handel van vis en garnalen. De afgelopen versterkte Cornlis Vrolijk de positie in de visketen met de acquisitie van een aantal visverwerkende bedrijven in Nederland en België. Zo verwierf Cornelis Vrolijk eerder dit jaar nog een belang in Garnalenpelcentrum Kant in Lauwersoog. De activiteiten van Haasnoot Vis en Neptunus Seafood passen hierbij.

Haring en vis

Haasnoot Vis levert zo’n 700 visproducten aan meer dan 850 viswinkels, (vis)groothandels en ambulante verkooppunten in Nederland en België. "Haasnoot Vis is innovatief in het ontwikkelen van nieuwe (haring)producten en heeft een sterke positie in de verkoop van haring en vis aan consumenten in Nederland, België en Duitsland", meldt Cornelis Vrolijk op de website. Naast de synergie tussen de bedrijven, verwacht Cornelis Vrolijk ook schaalvoordelen te behalen door het combineren van de commercie en productie.

Directeur Annerieke Vrolijk: "Met deze acquisitie en de toevoeging van de heren Martin en Kees Haasnoot aan onze organisatie verbreden we ons assortiment, slagkracht en innoverend vermogen. Tijdens het overnameproces zijn we enthousiast geworden over de mogelijkheden om de consumenten in Nederland en de ons omringende landen te kunnen blijven voorzien van gezonde en kwalitatief hoogwaardige vis- en garnalenproducten."

Consumentenmarkt

Martin en Kees Haasnoot zetten hun werkzaamheden voort bij Cornelis Vrolijk. “Het is een uitdaging om onze positie in de consumentenmarkt verder uit te bouwen met de mogelijkheden binnen Cornelis Vrolijk”, aldus Martin Haasnoot. “Onze kennis en kunde op het gebied van de Europese vismarkt zetten wij in voor de ontwikkeling van mooie visproducten, waarbij de consument het uitgangspunt is.”

Altijd op de hoogte blijven?