Waar moet de visondernemer heen dit voorjaar?

15 januari 2024 Marieke Pols Lieneke Schuitemaker

Op vakbeurzen vinden visondernemers de laatste trends en innovaties. De horecava zit er inmiddels op maar dit voorjaar staan er nog veel meer vakbeurzen op de planning die interessant zijn voor de visbranche. Waar moet de visondernemer dit voorjaar heen voor kennis en inspiratie?

Schelpdierconferentie

Deltapark Neeltje Jans opent op 18 en 19 januari de deuren voor de Schelpdierconferentie. Deze achtste editie staat onder andere in het teken van de voorwaarden voor een duurzame toekomst van de schelpdiercultuur. De Schelpdierenconferentie biedt naast veel ruimte voor informeel contact een programma dat bestaat uit lezingen, discussies, poster presentaties, pitches en een beurs voor bedrijven en instellingen.

Horeca Vakbeurs

In Hardenberg vindt van 29 tot en met 31 januari 2024 de Horeca Vakbeurs plaats. Deze beurs richt zich op leveranciers van de horeca in de meest brede zin van het woord en de horecaondernemers met hun teams. Op de beursvloer presenteren exposanten de laatste horecatrends- en ontwikkelingen.

Fish International

De afgelopen jaren ontwikkelde Fish International zich tot een belangrijke vakbeurs voor de visbranche in Noord-Europa. In 2024 komen van 25 tot en met 27 januari experts uit de visindustrie, groothandel, retail en gastronomie weer samen met leveranciers in Bremen. Bezoekers ontdekken de nieuwste ontwikkelingen op de markt en kunnen ideeën uitwisselen. Ook kunnen ze terecht op de horecavakbeurs Gastro Ivent, die gelijktijdig plaats vindt.

Seafood Expo North America

In Noord Amerika komen experts uit de visindustrie samen voor Seafood Expo North America. Op het programma staan onder andere dertig educatieve sessies over de meest belangrijke en actuele kwesties op het gebied van vis en zeevruchten. De beurs richt zich op inkopers van zeevruchten in elke marktcategorie.

Tavola 

In 2024 kunnen ondernemers in premium food & drinks ook weer terecht op de tweejaarlijkse vakbeurs Tavola. Deze beurs biedt van 17 tot en met 19 maart in Kortrijk Xpo een geselecteerd aanbod van food & drinks van 500 fabrikanten, importeurs en verdelers uit België en het buitenland. De beurs richt zich op import/export bedrijven, grootdistributie, groothandel, restaurants en cateringbedrijven.

Empack

Van 9 tot en met 11 april vindt in de Evenementenhal Gorinchem de verpakkingsbeurs Empack plaats. Hier vinden bezoekers alles over verpakkingen. Van vulmachines tot labeltechnologie, en van materialen tot industriële verpakkingsoplossingen.

Seafood Expo Global

Barcelona vormt van 23 tot en met 25 april 2023 weer het toneel van 's wereld grootste visbeurs Seafood Expo Global. Jaarlijks trekt deze vakbeurs professionals van over de hele wereld en staat geheel in het teken van vis, visserij en visproducten en alles wat met dit product te maken heeft, van bedrijfsmiddelen en dienstverlening tot apparatuur en machines. Daarnaast is er Seafood Processing Global voor alle ontwikkelingen op het gebied van apparatuur voor de verwerking van vis, logistiek, verpakkingstechnologie en diensten.

Food Tech Event

En tot slot is er het Food Tech Event, de opvolger van Food Technology. Op 15 en 16 mei ontdekken bezoekers van deze vakbeurs de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking. Food Tech Event is opgebouwd rond de thema's Machinebouw, apparatenbouw en techniek voor productie- en verwerkingslijnen; Voedselveiligheid en hygiëne in productieomgevingen; Future Food Factory; Kwaliteitsmanagement en -beheersing; Energiemanagement en-besparing in de productieomgeving; en Leven Lang Ontwikkelen.

Altijd op de hoogte blijven?