Feestdagen

3 november 2020 Michelle de Koning

Na een mooie zomer schieten de coronacijfers omhoog en staan winkelmedewerkers inmiddels vrijwel allemaal met mondkapjes op hun klanten te bedienen. Hopelijk helpen de door het kabinet genomen maatregelen genoeg om het tij te keren, anders zou het wel eens een nog strenger najaar kunnen worden. En dat terwijl wij de laatste hand leggen aan deze feestdagen-editie van Vismagazine. Want als visspecialist bent u natuurlijk al bezig met het assortiment van de komende maanden en alle planning die komt kijken bij deze drukke tijd. Dit jaar is alles – of in elk geval veel – bovendien anders dan anders. De komende periode – traditioneel de fase waarin versondernemers alles uit de kast trekken om hun klanten te voorzien van de beste, mooiste en lekkerste producten – vergt extra plannen en planning. Het wordt inspringen op de omstandigheden, die ook nog eens regelmatig veranderen.

Jaap Graaf van Visspecialist Graaf uit Oostvoorne volgt tijdschriften en hij bekijkt kookprogramma’s op TV om te zien wat de trends voor de feestdagen worden. Lekker thuis eten zonder lang in de keuken te hoeven staan wordt waarschijnlijk het credo voor de komende feestdagen. “Consumenten gaan geld spenderen aan kerstmaaltijden”, verwacht Harold van Bakel van visspeciaalzaak Van Bakel in Oss. “Ze willen gerechten waarvan je het gevoel hebt dat je het in een restaurant voorgezet zou krijgen.”

De voorbereidingen draaien dit jaar niet alleen om de producten en gerechten die visspecialisten hun klanten willen voorschotelen. Bestellen, bezorgen, wachtrijen buiten omdat er niet veel mensen in de winkel mogen zijn; het zijn allemaal dingen om nu alvast rekening mee te houden. Waarschijnlijk te laat voor dit jaar maar wel een goede tip is de ‘boerderij-automaat’ die bij Palingrokerij en vishandel Konter in Vollenhove aan de voorkant van het pand laat monteren. “Zo kunnen de klanten straks de paling en andere gerookte vissoorten zelf ‘uit de muur halen’ als de winkel dicht is.”

Ook in deze editie genoeg ondernemerschap en tips om goed voorbereid de laatste maanden van dit coronajaar in te gaan, en hopelijk een winstgevend najaar te realiseren.

Altijd op de hoogte blijven?