We hebben een Primeur!

30 april 2024 Nederlands Visbureau Nederlands Visbureau
Op dinsdag 18 juni organiseert het Nederlands Visbureau, in opdracht van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging, de viering van de komst van de Hollandse Nieuwe, vangst 2024. Op deze dag vindt de veiling van het eerste vaatje haring plaats in Scheveningen. De volgende dag, woensdag 19 juni, is de Hollandse Nieuwe weer overal te koop.

Door het vaststellen van een eerste verkoopdag heeft de Hollandse Nieuwe als enig Nederlands levensmiddel een ‘Primeur’-­status. Een status waar waarde aan gehecht moet worden omdat het ons gezamenlijke belang, het genereren van zoveel mogelijk publiciteit, vergroot. De traditie van de introductie van de ‘Hollandse Nieuwe’ op de markt is te vergelijken met de jaarlijkse introductie van de Beaujolais primeur in Frankrijk.

Geen product maakt zoveel los

Zodra de nieuwe haring weer overal verkrijgbaar is, wordt de komst van de nieuwe vangst op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag dat altijd wordt gevierd op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen. Dit jaar op zaterdag 22 juni. Wanneer een eerste verkoopdag van de kalender verdwijnt, verdwijnt niet alleen de publiciteit rondom het product, maar ook voor deze haring gerelateerde evenementen. Een gemiste kans voor alle detaillisten die welvaren bij deze media­-aandacht!  

Bestel uw haring promotiemateriaal

Om de start van het haringseizoen ook op de winkelvloer of bij de kraam te promoten, biedt de webshop van het Visbureau een grote collectie haring-promotiematerialen zoals vlaggenlijnen, posters, spandoeken en meer… Bestel ze op tijd om teleurstelling te voorkomen via webshop-visbureau.nl. 

Visculinair voorjaarseditie nog niet in huis?

Visculinair klein (© Nederlands Visbureau)

De redactie heeft vol enthousiasme de voorjaarseditie van Visculinair samengesteld. In deze voorjaarsuitgave staan, naast heerlijke visrecepten met kabeljauw, makreel en langoustine, actuele thema’s centraal die met de vissector zijn verbonden. Uw klanten lezen meer over voedselverspilling, (on)gewenste bijvangst en krijgen een spoedcursusje vis fileren. 

Heeft u de nieuwste uitgave nog niet in huis, bestel ‘m dan via de webshop van het Vis­bureau (webshop-visbureau.nl) of pak uw voordeel en neem een abonnement!

Visbureau_logo

Altijd op de hoogte blijven?