Foto: Visshop Berkel 

Elena de Vroedt en Romy Oomen zijn vriendinnen én collega’s bij Visshop Berkel in Berkel en Rodenrijs. Samen wilden ze de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food gaan volgen. Maar toen ze hoorden van de mbo-opleiding Traiteur, gooiden ze dat plan om. 

Elena en Romy hadden allebei andere plannen dan een carrière in de vis. Elena was bezig met een opleiding tot beveiliger en Romy koos voor de kinderopvang. “Bij mij kwam school door corona grotendeels stil te liggen en ik moest op zoek naar een baan”, vertelt Elena. “Zo kwam ik bij toeval bij Visshop Berkel terecht. En wat bleek: ik vond het werk zo leuk, dat ik hierin verder wil. Ons team is geweldig en het werk is erg afwisselend. Ik heb mijn plek gevonden.” Dat geldt ook voor haar vriendin Romy. Toen zij stopte met haar opleiding, besloot ze eerst een jaar te gaan werken. “Het is zo leuk bij de Visshop en ik vind vis zo’n interessant product, dat ik voorlopig hier blijf”, vertelt ze. “Ik ben blij dat ik nu ook een mbo-opleiding mag volgen, want een diploma halen vind ik heel belangrijk.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Traiteuropleiding

Het was de eigenaresse van Visshop Berkel die Elena en Romy voorstelde om een opleiding te gaan doen. Om hun kennis van vis te vergroten, dachten ze eerst aan de uit­gebreide training Vakopleiding vis. “SVO stelde toen de nieuwe mbo 3-opleiding Traiteur voor. Dat past bij onze winkel, want onze verse maaltijden doen het heel goed. Het leek ons een prima idee om ons daarin te specialiseren.” Romy: “De traiteuropleiding is een stuk breder dan alleen vis. We waren allemaal enthousiast.”

De opleiding bevalt Elena en Romy goed. Ze leren nu eerst de basis van het bereiden. “Snijtechnieken, smaken combineren, verschillende bereidingstechnieken leren. Ik kijk ernaar uit om ook aan de slag te gaan met visgerechten en die te vertalen naar onze winkel.” Romy: “Ik ben door de opleiding bewuster bezig met duurzaamheid en hygiëne. Ik leer van mijn klasgenoten, want iedereen komt uit een andere foodbranche. Het leukste is leren over lekkere smaakcombinaties. Ik hoop straks unieke gerechten te bedenken en te verkopen. Dan ben ik trots op mezelf.”

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed aan op de praktijk en de docenten van SVO komen zelf uit het vak.
www.svo.nl | info@svo.nl | twitter: @SVO_Opleidingen

Altijd op de hoogte blijven?