De nummer één van de vishandelsbeurzen in de wereld, de Seafood Expo Global 2023, vindt plaats van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 april. Veel Nederlandse visbedrijven zetten hun beste beentje voor in Barcelona.

Het Nederlands Visbureau verzorgt de deelname van Nederlandse bedrijven die zich presenteren binnen het Holland Paviljoen. Een in het oog springend Holland Paviljoen bestaat dit jaar uit maar liefst vijf units in de Fira te Barcelona. De voorbereidingen voor SEG 2023 zijn in volle gang. Wie als bezoeker de beurs wil bezoeken, kan tickets bestellen via de link op visbureau.nl.

Vispromotie

vispromotie_visbureau

De consumptie van vis wordt dagelijks onder de aandacht gebracht van consumenten via digitale nieuwsbrieven en sociale mediakanalen. De kalender Vis van de Maand fungeert als rode draad, waarvoor online materialen beschikbaar zijn. Naast recepten, factsheets en social media posts zijn ook narrowcasting beelden voor op de winkelvloer te downloaden via visbureau.nl.

Met een aantal food influencers is een ‘Receptafette’ gestart, waarin culinaire experts telkens het estafettestokje doorgeven naar een volgende deelnemer met de uitdaging een nieuw visgerecht te promoten voor vier personen met een bepaald thema. Thema van deze Receptafette is: vis uit de airfryer.

School vol vis

Inmiddels hebben visdetaillisten een flink aantal scholen bezocht in het teken van het project ‘School vol vis’, gericht op het verzorgen van (zoveel mogelijk) gastlessen op basisscholen, buurthuizen of anderszins om jonge consumenten (tussen 8 en 14 jaar) te bereiken. Door deelname aan de Onderwijsbeurs begin dit jaar, hebben wij een groot aantal leraren en schooldirecteuren kunnen informeren en enthousiasmeren over dit project. Tot de zomervakantie wordt ingezet op het bereiken van zoveel mogelijk jeugd richting de einddatum van dit project met steun van EFMZV.  

Magazine Visculinair

Visculinair maart 2023

Het magazine Visculinair, het enige consumentenblad dat volledig gericht is op vis, schaal- en schelpdieren is verschenen. De voorjaarsuitgave van dit kwartaalmagazine bevat het thema ‘zalm’, net als het vakblad Vismagazine (niet met elkaar te verwarren). Het magazine is daarnaast gevuld met tal van visrecepten en inspiratie voor gerechten in de voorjaarsmaanden maart, april en mei. Naast abonnementen kunnen losse bestellingen worden gedaan via de webshop-visbureau.nl. 

Start seizoen Hollandse Nieuwe

De startdatum van het seizoen Hollandse Nieuwe 2023 is vastgesteld. Op dinsdag 13 juni orga­niseert het Nederlands Visbureau de (traditionele) Veiling van het eerste vaatje haring. Daags erna, woensdag 14 juni, is de vangst van 2023 weer overal verkrijgbaar. 

Voor wie inzicht wenst in de werk­zaamheden die het Nederlands Visbureau uitvoert, is een jaaroverzicht gemaakt. De gedrukte versie van het jaarverzicht is uitgereikt aan alle aanwezigen bij de jaarlijkse Nieuwjaars­bijeenkomst in januari. Een digitale versie is beschikbaar via deze link: https://bit.ly/3YsEuGg.

Visbureau_logo

Altijd op de hoogte blijven?