Vis blijft steeds langer houdbaar dankzij voortdurende innovatie van koeltechnieken. Er zijn immers vele momenten tussen vangst en consumptie dat vis koel gehouden moet worden. Vandaag het laatste deel van deze rondvraag met Leon Hoogervorst van Inter Fresh Concepts.

Inter Fresh Concepts is druk bezig met een inhaalslag nu er wat ruimte is vrijgekomen door de coronamaatregelen. “We hadden al een tijd op de agenda staan dat we het voor detaillisten mogelijk willen maken om online bij ons te bestellen”, vertelt directeur Leon Hoogervorst. “Die website hebben we nu gebouwd en is in juni online. Compleet met het bekende winkelwagentje in beeld. Vandaag besteld, morgen in huis.”

De groothandel belevert nog altijd de meeste winkels met IcePack XL, maar het aantal verzoeken van het MKB om rechtstreeks te bestellen groeide. Deze gebruiksvriendelijke website is daarop het antwoord; hierop kun je gemakkelijk online IcePack XL per doos van 200 stuks bestellen.”

Interfresh zelf zit in een transitie van traditionele IcePack XL leverancier naar een bedrijf dat zich (weer) bezig houdt met de conceptmatige ontwikkeling van koelverpakkingen. Hoogervorst is daar blij om: “We richten ons op maatschappelijk verantwoord ondernemen met meer papier in de producten. We hebben inmiddels al de bekende icepacks in ecostyle, op papierbasis in plaats van plastics. We komen binnenkort met isolatiedozen van dubbelwandig karton met daartussen isolatiekussentjes van papiervezels. Wat mij betreft gaat het plastic uiteindelijk helemaal verdwijnen, we onderzoeken hoe dat kan met vis en visproducten.”

Het mag dan iets rustiger zijn geworden, vooral vanwege de lockdown van de horeca, stil is anders. Er komt zelfs meer werk bij nu een gelijksoortig bedrijf in China door de regering aldaar is gesommeerd de materialen te gebruiken voor mondkapjes. Wie met de ‘Interfresh-methode’ producten koel blijvend wil transporteren, is nu aangewezen op dit Nederlandse bedrijf.

Dit is vierde en laatste deel van de rondvraag met het thema koeling. Lees hier deel 1deel 2 en deel 3 terug. Abonnees van Vismagazine lezen de complete rondvraag online of in Vismagazine 4-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vismagazine en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 excl btw!

Altijd op de hoogte blijven?