Waar moet de visondernemer heen komend najaar?

21 augustus 2023 Redactie Vismagazine Henk Riswick

Op vakbeurzen kunnen visondernemers terecht voor de laatste trends en innovaties. Je kunt er inspiratie op doen, kennis delen en netwerken. Welke beurzen zijn komend najaar interessant voor de visbranche?

Seafood Expo Asia

Azië is een interessante markt voor visprofessionals vanwege de toenemende vraag naar vis. Visondernemers die actief zijn op de Aziatische markt of hiernaar uit willen breiden kunnen van 11 tot en met 13 september terecht in Singapore voor Seafood Expo Asia. Hier komen handelaren rechtstreeks in contact met mogelijke klanten uit deze regio. Het Nederlands Visbureau is aanwezig met het Holland Paviljoen.

VNV Vismatch

VNV organiseert op 18 september voor de eerste keer de beurs VisMatch, waar VNV visspecialisten, partners en relaties met elkaar in gesprek te gaan rondom het thema 'Samen gáán voor winst'.

Gastvrij Rotterdam

Rotterdam Ahoy staat van 18 tot en met 20 september 2023 in het teken van Gastvrij Rotterdam. Deze vakbeurs voor de horeca biedt een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector en daarnaast een compleet aanbod van food en non-food producten en diensten. Op de beurs presenteren 500 leveranciers in food en non-food hun laatste innovaties. Daarnaast zijn er masterclasses, wedstrijden en proeverijen.

Anuga 2023

De gehele voedingsindustrie kan van 7 tot en met 11 oktober terecht in Keulen voor Anuga 2023. Het beursthema is dit jaar ‘Sustainable Growth’. De nadruk ligt daarbij op verschillende vraagstukken, zoals hoe het spanningsveld tussen economische groei en duurzaamheid in food in overeenstemming gebracht kan worden, welke facetten duurzame groei biedt en welke oplossingen en benaderingen er mondiaal mogelijk zijn. De beurs is onderverdeeld in verschillende sectoren zoals Chilled & Fresh Food, Anuga Fine Food en Anuga Frozen Food en is ook voor de visbranche interessant

Het bovenstaande is slechts een greep uit het aanbod. Er staan namelijk nog meer beurzen op het programma voor de visbranche. Zoals de Vakbeurs Foodspecialiteiten (2-3 oktober in Expo Houten), de horecavakbeurs BBB Maastricht (9 tot en met 11 oktober) en de Belgische editie van de verpakkingsbeurs Empack (25 en 26 oktober in Mechelen). Houd onze agenda in de gaten voor interessante beurzen en andere evenementen voor de visbranche. 

Altijd op de hoogte blijven?