Voedselsystemen, automatisering, data en voedselverpakkingen op Food Technology

11 april 2023 Redactie Food

Voedingsbedrijven en data , gezonde voedselsystemen, automatisering en duurzame voedselverpakkingen. Allemaal zaken die aan bod komen in de lezingen en op de beursvloer van Food Technology. Bezoek deze beurs op 12 en 13 april in de Brabanthallen.

Food, beverage en technologie komen samen op Food Technology. Op de goedgevulde beursvloer laten exposanten voedselverwerking, de machines daarvoor en alles wat er komt kijken bij het automatiseren van die verwerking, zien. Hier vinden bezoekers exposanten als Baaijens UV-C Solutions, Next Tech Food Factories, Equans Refrigeration, Stäubli Robotics en Qing.

Daarnaast biedt Food Technology een groot aantal lezingen en seminars over voedselverwerking & machines, voedselveiligheid en food innovatie & duurzaamheid. Allemaal belangrijke thema’s voor de visbranche. We lichten er een paar uit.

Lezing Food For Analytics: Hoe voedselbedrijven meer met data kunnen doen

Data zijn overal, ook in de voedingsmiddelenindustrie. Ze bieden een scala aan kansen en oplossingen voor allerlei vraagstukken die bedrijven hebben. Bijvoorbeeld op gebied van track-and-trace, specifieke klantbehoeften en naleving van wet- en regelgeving. Maar voedselbedrijven maken nog onvoldoende gebruik van data. Hoe kan dat beter?

Food For Analytics helpt bedrijven om grote hoeveelheden beschikbare data slim te vangen. Deze data worden via een handig dashboard gevisualiseerd en vertaald naar acties voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Op gebied van verkoop, financiën en productie. Tijdens hun lezing op 12 april nemen Gert-Jan van Fessem en Sjors Otten je mee in hoe je dit doet.

Lezing WUR: gezonde voedselsystemen

Imke de Boer, hoogleraar Dierlijke Productiesystemen aan Wageningen Universiteit geeft op 12 april de keynote ‘Terug naar de roots van het Nederlandse voedselsysteem: van meer naar beter.’ Met als uitgangsvraag hoe een regeneratief en gezond voedselsysteem in 2050 eruit ziet.

Dat was de uitdaging voor de deelnemers van de Food Systems Vision Prize, uitgeschreven door de Rockefeller Foundation. Een team van boeren, vertegenwoordigers van milieu- en landbouworganisaties en wetenschappers van Wageningen Universiteit, geleid door Imke de Boer en Evelien de Olde (Onderzoeker Dierlijke Productiesystemen, WUR) wonnen de Rockefeller-prijs. Op Food Technology 2023 vertelt De Boer wat de visie betekend voor de hele foodketen.

Lezing FNLI: Circulaire en duurzame voedselverpakkingen

En tot slot de lezing ‘Circulaire en duurzame voedselverpakkingen’ op 12 april van Taco Kingma, Manager Duurzaam Verpakking bij FNLI. Voedingsmiddelenproducenten hebben een grote verantwoordelijkheid met betrekking tot de duurzaamheid en circulariteit van verpakkingen. FNLI helpt haar leden om in dit dynamische werkveld richting en handelingsperspectief te geven voor interventies die duurzame en recyclebare voedselverpakkingen op Nederlandse bodem dichterbij brengen. Met het handvest ‘Circulair en duurzaam verpakken’ wil FNLI de ketensamenwerking verder intensiveren en leden inspireren en ondersteunen bij het circulair ontwerpen van hun verpakkingen. Om ze daar concreet bij te helpen, heeft FNLI samen met NRK (Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie) een praktische handleiding opgesteld: de ‘Designguidelines voor kunststof verpakkingen’.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom op 12 en 13 april naar Food Technology in de Brabanthallen in Den Bosch. 

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?