Vis in de media | week 5 – 2024

2 februari 2024 Redactie Vismagazine
De Europese commissie verdenkt zes producenten van Noorse kweekzalm van het maken van prijsafspraken, Steakholder Foods komt met een plantaardige garnaal en de Bossche markt is in rouw na het overlijden van Katja Krol. De laatste ontwikkelingen in de vissector, een greep uit de media.

Visserij

Volgens Schuttevaer zijn de Stellendamse garnalen in 2023 moeilijk vangbaar, dat blijkt uit de cijfers van Stellendam, dat een totaalaanbod van 615 ton garnalen noteerde.

Vishandel

Schagen wil het standplaatsenbeleid aanpassen, zo meldt Noordkop Centraal. De gemeente wil het aantal dagen dat twee vishandelaren een standplaats in de Nieuwstraat delen, teruggebracht wordt van vijf naar twee dagen per week. 

De Bossche markt is in rouw na het plotselinge overlijden van Katja Krol. De 33-jarige eigenaresse van de viskraam was sinds 2018 een vertrouwd gezicht op de markt in Den Bosch, schrijft Klik Nieuws Den Bosch. 

Vis

Het Israëlische bedrijf Steakholder Foods heeft naar eigen zeggen ’s werelds eerste plantaardige garnaal weten te 3D-printen. Dit meldt Change INC. Steakholder Foods heeft al meerdere innovaties met de zogeheten laagjesprinter op zijn naam staan, waaronder een 3D-geprinte steak van kweekvlees en een 3D-geprinte filet van viscellen. En nu voegt het dus een een plantaardige garnaal toe aan zijn portfolio.

De Volkskrant schrijft een artikel over gezonde en duurzame vis: waar koop je die en waar moet je op letten bij de visboer en in de supermarkt? 

Productie en industrie

De Europese Commissie verdenkt zes producenten van Noorse kweekzalm van het maken van prijsafspraken, schrijft Nieuws NL. Het gaat om Mowi, Cermaq, Grieg Seafood, Bremnes, Lerøy en SalMar.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?