Urker Vishandel Schinkel verkoopt salades en patés als smaakmakers

21 september 2020
Foto: Koos Groenewold

Zijn vrouw en kinderen zijn een enorme steun in het bedrijf van Wout Schinkel van Urker vishandel Schinkel. Zij helpen hem met het bereiden van salades en patés en het schoonmaken van de wagen. “Als zij niet mee zouden werken, zou ik die ‘smaakmakers’ niet meer kunnen maken. Dan zou ik alleen nog kibbeling, lekkerbek en haring verkopen.”

Wout Schinkel (47) begon op latere leeftijd met zijn ambulante handel. “Bijna tien jaar geleden. Ik had altijd in de visverwerking gezeten, vooral van tong, schol en scholfilet, in een diepvriesbedrijf. Ik was toe aan wat anders. Een vriend van mij zat in de ambulante handel en dat zag ik ook wel zitten.”

Affiniteit met het product had Schinkel al. Hij startte met een huurwagen via Innovan trailers uit Ede en na 2,5 jaar kon hij een tweedehandswagen kopen bij BK Market Trailers. “Maar wel met de belofte aan Innovan dat ik daar mijn volgende, nieuwe wagen zou kopen.” Die nam de ambulante visverkoper begin vorig jaar februari in gebruik. De nieuwe wagen meet 7.30 waar de vorige 5 meter lang was. De vitrine ‘groeide’ van 4,5 naar 6,5 meter.

Sinds die tijd plust de ondernemer maar liefst 30 procent in omzet. “Het gaat hartstikke goed. Je ziet toch een mooi totaalplaatje nu en de vitrine is veel groter, waardoor je een veel ruimer assortiment kunt presenteren.” Corona gooide bepaald geen roet in het eten qua omzet. “De restaurants zitten dicht maar de mensen willen toch iets lekkers eten. Dan komen ze bij de slager en de vishandelaar terecht.”

Meer weten over Wout Schinkel en zijn Urker vishandel Schinkel? Lees dan het complete artikel online of in Vismagazine 6-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts €75,- ex btw.

Altijd op de hoogte blijven?