Succesvolle 29e editie van Seafood Expo Global

8 mei 2023 Nederlands Visbureau

Eind april vond de 29e editie plaats van Seafood Expo Global/Seafood Processing Global. De organisator, Diversified Communications, blikt terug op een zeer succesvolle editie en spreekt van een record wat betreft het aantal vierkante meters, exposerende bedrijven en bezoekers.

33.000 visprofessionals trokken naar Barcelona voor een bezoek aan ’s werelds grootste visbeurs. Een toename van 24 procent ten opzichte van de vorige editie in 2022. Op Seafood Expo Global troffen ze 2078 exposanten uit 87 landen en 68 nationale en regionale paviljoens. De totale beursoppervlakte was 49.339 vierkante meter. Hiermee was de editie van 2023 21 procent groter dan de vorige recordeditie van 2019 in Brussel.

Seafood Expo Global

“Het waren drie drukke en productieve dagen”, reageert Liz Plizga, directeur Diversified Communications USA. “Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is een evenement dat visprofessionals niet mogen missen. Zowel exposanten als bezoekers waren positief over deze editie.”

Op Seafood Expo Global/Seafood Processing Global presenteerden exposanten de nieuwste visproducten en de laatste trends op het gebied van verwerkings- en verpakkingsapparatuur, kwaliteitscontrole, voedselveiligheid en voedselhygiëne. Opvallende trends waren nieuwe smaken, zoals Aziatische, pittig en op streetfood geïnspireerde producten.

Holland Paviljoen

Een van de landenpaviljoens was het Holland Paviljoen, georganiseerd door het Nederlands Visbureau. Hier presenteerden achttien Nederlandse bedrijven, waaronder AMfish, Kingfish Zeeland, Krijn Verwijs en Oromar, zich aan het internationale publiek. Met vijf units was ook het Holland Paviljoen groter dan ooit. Ook buiten het Holland Paviljoen waren er Nederlandse exposanten, zoals Parlevliet & Van der Plas en Cornelis Vrolijk. In totaal stonden er 55 Nederlandse bedrijven op de beurs.

Seafood Excellence Global Awards

Tijdens de beurs vond ook de uitreiking van de Seafood Excellence Global Awards plaats. De Spaanse Vičiūnai Group won het Beste Retailproduct voor Black Sepia Dumplings met garnalen en Thaise bouillonvulling. Unima Distribution (Frankrijk) ontving de prijs voor Beste Horeca Product voor Organic Body-Peeled Madagascar Shrimp.

Volgende editie

De datum voor de volgende editie Seafood Expo Global/Seafood Processing Global is bekend. Deze vindt plaats van 23 tot en met 25 april, wederom in Barcelona.

Altijd op de hoogte blijven?