Seasogood vraagt faillissement aan

26 juli 2023 Seasogood

Seasogood, producent van plantaardige visvervangers, is failliet. Hoewel de vooruitzichten vorig jaar naar goed waren, doet een gebrek aan kapitaal het bedrijf nu de das om. Dat meldt RTL Nieuws.

Michael Luesink en Dennis Favier startten in 2020 met Seasogood. Het doel was om een plantaardig alternatief voor tonijn te bieden. Ze brachten drie varianten op de markt op basis van eiwitten van Europese soja en de omega 3-vetzuren uit algen. Ook wilden ze plantaardige alternatieven voor zalm en kibbeling ontwikkelen.

Plantaardige visvervanger

Eind vorig jaar leek het nog goed te gaan met het bedrijf. Hun 'visvrije' tonijn lag onder andere in de schappen bij Albert Heijn, Makro en PLUS. Het bedrijf maakte alleen nog geen winst. “We maken verlies, maar dat is normaal bij een scale-up”, vertelde oprichter Dennis Favier zeven maanden geleden aan RTL Z. “Het geld gaat voornamelijk op aan ontwikkelkosten. We zullen snel winstgevend zijn.”

Faillissement

Vijf maanden geleden probeerde Seasogood via de MKB-beurs NPEX 700.000 euro ophalen. Of dat is gelukt is onduidelijk. Wel is het gebrek aan kapitaal de reden dat het bedrijf nu omvalt. “Het bedrijf had aanvullende financiële middelen nodig, die er niet waren”, zegt Thomas Schelfaut tegen RTL Nieuws. Hij werkt bij advocatenkantoor WatsonLaw waar het faillissement wordt afgehandeld. afwikkelen. “Daarom heeft het zelf faillissement aangevraagd.” Volgens hem zijn er wel mogelijkheden voor een doorstart.

Meatless Farm

Seasogood is niet de enige plantaardige producent die omvalt. Eind juni kwam vleesvervangerproducent Meatless Farm in de problemen. Dankzij een overname door het Britse VFC Foods kon het merk blijven bestaan.

Bron: RTL NIeuws / EVMI

Altijd op de hoogte blijven?