Seafood Expo Global uitgesteld vanwege corinavirus

12 maart 2020
Foto: Het Holland Paviljoen op Seafood Expo Global in 2019

Seafood Expo Global, ’s werelds grootste seafood-handelsevenement, wordt vanwege het coronavirus uitgesteld. De nieuwe data zijn nog niet bekend. De organisatie maakt dit uiterlijk 18 maart bekend. De beurs zou plaatsvinden van 21 tot en met 23 april in de Brussel Expo in België.

Organisator Diversified Communicatie laat in een verklaring weten dat ze beurs verplaatsen vanwege het snel verspreidende coronavirus met de daarbij horende risico's voor de volksgezondheid en de veiling  "We hebben geen andere keus dan de komende editie uit te stellen", zegt Liz Plizga, Group Vice President van Diversified Communications. De organisatie volgt hiermee het advies van de Belgische overheid om indoor evenementen  met meer dan 1000 personen te cancellen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Seafood Expo Global 

Seafood Expo Global is 's werelds grootste visbeurs. Professionals van over de hele wereld zijn aanwezig om te netwerken, zaken te bespreken en na te denken over groei en kansen. De beurs staat geheel in het teken van vis, visserij en visproducten en alles wat met dit product te maken heeft, van bedrijfsmiddelen en dienstverlening tot apparatuur en machines. 

Naast Seafood Expo Global, vindt Seafood Processing Global plaats. Hier vind je alle ontwikkelingen op het gebied van apparatuur voor de verwerking van vis, logistiek, verpakkingstechnologie en diensten zien Ook worden de Seafood Excellence Global Awards uitgereikt aan de producenten van de beste visproducten van het jaar op het gebied van retail en horeca. 

Editie 2021 in Barcelona

In 2021 verhuist de beurs naar Barcelona. De internationale viswereld komt dan samen van 27 tot en 29 april beurs in Fira de Barcelona, Gran Via venue. De organisatie nam dit besluit op basis van feedback van de exposanten en bezoekers en een evaluatie van belangrijke bestemmingen in Europa.

Altijd op de hoogte blijven?