Samenwerking IJsselmeervisafslag en Visveiling Urk

26 februari 2024 Redactie Vismagazine
IJsselmeervisafslag Urk en Visveiling Urk slaan de handen ineen op het gebied van het veilproces en administratieve werkzaamheden. Hiervoor tekenden wethouder Willem Foppen van gemeente Urk en directeur Riekelt Kramer van Visveiling Urk op woensdag 21 februari 2024 een overeenkomst.

De directe aanleiding voor de samenwerking was de huidige software van de IJsselmeervisafslag. Aangezien deze aan vervanging toe was, werd gekeken of een samenwerking met Visveiling Urk mogelijk was. Er volgde een afweging van verschillende opties waarna uit financieel oogpunt is gekozen voor een samenwerking waarbij Visveiling Urk de IJsselmeervisafslag Urk faciliteert op automatiserings- en administratief gebied.

Software en administratieve ondersteuning

De afslagactiviteiten van de IJsselmeervisafslag Urk blijven plaatsvinden op de huidige locatie aan de Burg. Schipperkade. Visveiling Urk zorgt met hun software en administratieve ondersteuning voor de financiële en administratieve afhandeling van de aanvoer en aankoop van vis.

Krachtenbundeling

Zowel wethouder Willem Foppen en directeur Riekelt Kramer zijn blij met de samenwerking: “Door deze samenwerking kunnen we op een moderne en efficiënte manier onze krachten bundelen. De IJsselmeervisafslag staat hiermee op een hoog niveau en kan blijven functioneren op haar traditionele plek op de haven. Het is mooi dat Visveiling Urk met haar kennis en infrastructuur hieraan bijdraagt”.

Bron: Gemeente Urk

Altijd op de hoogte blijven?