Puur Vis ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

28 september 2021 Mischa Brendel Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Viswinkel Puur Vis uit Leidschendam heeft van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een oorkonde ontvangen voor ‘het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.’

Eigenaar Martijn Jasper (32) ontving de oorkonde uit handen van Leen Haasnoot, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Jasper begon op zijn zestiende in de viswinkel als afwasser. Hij ging naar de SVO-vakopleiding food en volgde hier de visopleiding. Op zijn 24e nam hij de zaak over en inmiddels heeft hij ook een tweede zaak, in Den Haag. Voor beide winkels koopt Jasper dagelijks verse Noordzeevis in op de Scheveningse Visafslag.

 

Visvoelbox

In zijn winkels zet Japser zich in voor de voorlichting van zijn klanten. “In de winkel voorzien we de klant van informatie over Noordzeevis met posters aan de muur. Daarnaast geven we kookles met vis, organiseren we workshops fileren en haring snijden en hebben we een ‘visvoelbox’. Een box waarin we steeds een ander Noordzeevisje leggen en waar geïnteresseerden kunnen kijken en voelen. We hopen zo dat de consument meer gevoel krijgt met het streekproduct Noordzeevis.”

Altijd op de hoogte blijven?