De plantaardige tonijn van het Nederlandse merk Vegan Zeastar won op 4 juni een Vegan Food Award. Deze No Tuna Sashimi wordt gemaakt op basis van tapioca en zeewier. Dierenrechtenorganisatie Peta Deutschland reikte de Vegan Food Awards 2020 uit.
Vegan Zeastar won de categorie 'Best Fish Alternative'. De Peta Deutschland jury noemde de No Tuna Sashimi een trailblazer voor verdere ontwikkeling van vegan producten: “We zijn erg blij met jullie deelname en zijn enthousiast over het product. We hopen dat andere bedrijven erdoor geïnspireerd worden. Dergelijke vegan sushi zijn we nog niet tegengekomen in Duitsland."
Vegan Zeastar is een merk van Vegan Finest Foods. Dit bedrijf bereikte de smaak en textuur van de sashimi door te werken met tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Het product werd snel populair bij Japanse sushi-chefs. Er volgde een jaar van opschalen en productverbeteringen, waaronder de toevoeging van lijnzaad- en koolzaadolie waar van nature Omega 3 in zit.