Pefa.com laat kopers kosteloos overstappen naar online kopen op visafslag

20 maart 2020
Foto: Pefa.com

Vanwege het coronavirus helpt pefa.com bestaande kopers op de visafslagen kosteloos over te stappen naar het online veilsysteem. Op deze manier kan de verkoop doorgaan en het verkleint de kans op besmetting in de mijnzaal. Via het online systeem is vanaf elke willekeurige locatie de afslagklok live te volgen en kan met een druk op de knop vis gekocht worden.

Kopers op de visafslagen die met het pefa-systeem werken, kunnen nu ook op extra assistentie rekenen om de software op PC, tablet of mobiel gratis geïnstalleerd te krijgen. Op dit moment koopt 65 procent van de viskopers op afstand, maar de verwachting is dat dit de komende periode sterk zal toenemen. 

“Bij aankopen op de visafslag zien we een versnelde overstap naar het kopen op afstand. Het coronavirus kan weleens de katalysator worden van deze nieuwe manier van werken. De routine van het fysiek aanwezig zijn op de afslag zit er bij een deel van kopers nog steeds in maar als men nu het gemak gaat ervaren van het online zaken doen, kan het weleens een hoge vlucht gaan nemen”, aldus Gijsbert Spek, directeur van het Scheveningse pefa.com. De afgelopen dagen waren ook de online boodschappendiensten overbelast. Consumenten verkiezen thuis boodschappen doen, boven een bezoek aan de supermarkt. Een zelfde tendens is momenteel ook zichtbaar in de vissector.

Pefa.com

Het online veilsysteem pefa.com is al sinds 2008 actief maar heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Vis van 14 Nederlandse en buitenlandse visafslagen wordt via het pefa-systeem verkocht. In 2019 verhandelde pefa.com 55 miljoen kilo vis tegen een waarde van 250 miljoen euro. Dat geschiedde via  575.000 transacties. Zo’n 51 procent van de transacties vindt op afstand plaats - dus vanachter de computer op kantoor - en 49 procent gebeurt in de zgn. mijnzaal van de aangesloten visafslagen.

Altijd op de hoogte blijven?