Meest gelezen artikelen eerste kwartaal 2020

28 december 2020

In aanloop naar 2021 kijken we terug op het afgelopen jaar. Welke artikelen werden het meest gelezen op onze website? Wat lazen de bezoekers van onze website het eerste kwartaal van 2020? De top 5 van januari, februari en maart.

1. In Memoriam Petra Hermans-Taekema

In februari overleed onze redactiecoördinator Petra Hermans-Taekema na een kort en heftig ziekbed. Een groot gemis voor onze redactie en we denken nog vaak aan haar. Haar In Memoriam behoort met recht tot een van de meest gelezen berichten van het eerste kwartaal.

2. Plantaardige vis

Begin januari maakte het nieuwe Nederlandse bedrijf Novish bekend dat ze plantaardige visvervangers gaan produceren voor retail en foodservice. Voor deze visvervangers gebruikt het bedrijf uitsluitend natuurlijke ingrediënten en geen soja.

3. Faillissement garnalenhandelaar Telson

In maart ging garnalenhandelaar Telson failliet. Eerder moest het bedrijf al uitstel van betaling aanvragen. Volgens Curator mr. Pieter Lettinga had het bedrijf veel last van de lage garnalenprijzen. Dat de vloot januari 2020 vanwege de storm niet uit kon varen deed het bedrijf uiteindelijk de das om.

4. Gerina's Vishandel

“Ik ga met plezier werken", vertelt Gerina ter Beek ons in dit bericht over haar ambulante vishandel. "Ik zet mijn wagen neer en de pan aan en ga schik maken met de mensen: dat is het marktleven. We maken eerst ons werk af en kijken ook niet naar de uren. Dat vinden we ook helemaal niet erg. Voor mensen van buiten de markt kan dat heel vreemd zijn.”

5. Dr. Willem Dekker: 'De paling wordt geenszins met uitsterven bedreigd'

Ook dit jaar was er weer discussie over de palingstand. Dr. Willem Dekker, gerenommeerde Nederlandse palingwetenschapper van de Zweedse universiteit SLU, bekritiseerde in maart tijdens de palingconferentie in het Duitse Potsdam de beoordelingsmethodiek van de IUCN. De paling staat volgens IUCN op de rode lijst van bedreigde diersoorten. Onterecht volgens Dekker. "De paling wordt geenszins met uitsterven bedreigd."

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?