Lees Vismagazine 7 als digitaal magazine

19 oktober 2020

Vismagazine 7-2020 is verschenen en is nu ook te lezen als digitaal magazine. In dit nummer lees je alles over schaal- en schelpdieren en innovatie. Met onder andere World of Oysters, Jansen Techniek en een rondvraag rondom het thema innovatie.

Een greep uit de artikelen:

Jean Dhooge over ambities World of Oysters

Oester- en mosselbedrijf Dhooge heeft dit jaar in Yerseke hun nieuwe oestergroothandel, World of Oysters, geopend. In nauwe samenwerking met binnen- en buitenlandse oesterkwekers werken de gebroeders Dhooge daar aan hun missie: meer mensen aan de oesters krijgen.

Steeds meer visspeciaalzaken kiezen voor duurzame vis

Sinds vorig jaar richt Marine Stewardship Council (MSC) zich actief op de visspecialisten in Nederland. Reden is de toenemende vraag naar duurzame vis. Inmiddels zijn zeventien visspeciaalzaken MSC-gecertificeerd. Twee pioniers uit Amsterdam en Oss over hoe ze zich onderscheiden met duurzaam gevangen vis.

Jansen techniek heeft oplossingen in huis

In de visverwerking valt nog een wereld te winnen als het om automatisering gaat. Strippen, schoonmaken, ontijsen, ontslijmen en fileren kan namelijk tegenwoordig ook aan machines overgelaten worden. Het Veluwse bedrijf Jansen Techniek heeft de oplossingen in huis.

‘Belgen koken graag met schelpdieren’

Marijn en Mariëlle Zuidweg hebben tien jaar een goedlopende, exclusieve viswinkel in Knokke gehad, maar staan nu alweer zestien jaar met veel plezier op diverse plekken rondom Goes met hun ambulante handel. Daardoor kunnen ze de situatie in beide landen goed met elkaar vergelijken. Waar in Knokke de exclusieve vissoorten de boventoon voerden, zijn het in Nederland vooral de bekende haring en kibbeling waar de klanten voor komen. Het ondernemersplezier is er niet minder om.

Innovatie nu nog sneller doorgevoerd dan voorheen

De rondvraag van Vismagazine 7 staat in het teken van innovatie. Drie ondernemers van STEEN, Boons Fis Food en Marel, komen aan het woord en vertellen waar over de laatste innovaties van hun bedrijf.

Lees dit en meer in het digitale magazine van Vismagazine 7-2020.

Altijd op de hoogte blijven?