Aan de slag met Noordzeevis bij voetbalclub SVV Scheveningen

11 november 2019

Op maandag 4 november kwamen zo'n honderd kinderen naar het sportcomplex van voetbalclub SVV Scheveningen. Niet om te voetballen, maar om spelenderwijs te leren over Noordzeevis uit Scheveningen.

Het programma bestond uit vijf onderdelen waarbij steeds twee teams het tegen elkaar opnamen. Zo was er een viskistenrace met kisten van de Scheveningse visafslag, vissenvoetbal, een vissenschieten in een goal, een visquiz en een vistafel waarbij naast uitleg over de vissen uit de Noordzee ook vis te proeven was. Aan het einde van de dag werden de scorekaarten per team opgeteld en de winnaar hiervan kreeg een gratis bakje kibbeling bij de lokale Vishandel “De Lange”

Dit jaar ligt de focus van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen op de jeugd om hen te enthousiasmeren om vaker voor Noordzeevis te kiezen. Hiervoor organiseren zij kinderactiviteiten zoals bij SVV Scheveningen, het geven van workshops voor de jeugd, lesgeven op basis- en middelbare scholen maar ook door het ontwikkelen van educatiematerialen en een kookboek speciaal voor jongeren.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. "Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal", aldus de stichting.

Altijd op de hoogte blijven?