John West introduceert visvrije tonijn van soja en tarwe

1 maart 2023 Redactie Vismagazine

Visconservenbedrijf John West introduceert twee vegan visvrije tonijnproducten op basis van soja en tarwe. Met de nieuwe producten wil het bedrijf de ambitie versterken om innovatieve producten te bieden die een gezonde levensstijl ondersteunen.

De introductie van John West Vegan Visvrije Tonijn komt naar aanleiding van de toenemende vraag naar alternatieve eiwitproducten, met name vegan alternatieven. Consumenten eten steeds vaker plantaardig of flexitarisch. Zij zijn daarbij op zoek naar smakelijke alternatieven, die het mogelijk maken om één of meerdere dagen per week vlees- en visvrij te eten.

“De introductie van visvrije opties naast onze reguliere visproducten geeft consumenten de keuze om te genieten van smakelijke John West producten die een alternatieve, voedzame bron van eiwitten bevatten”, zegt Arno Snoey, Country Manager voor John West Holland in een persbericht. “Wij zijn ontzettend enthousiast om de categorie te transformeren door nieuwe shoppers enthousiast te maken voor onze producten en ondertussen onze huidige tonijnkopers de mogelijkheid te geven om een compleet nieuwe en smakelijke visvrije tonijn te proberen.”

John West heeft de producten geoptimaliseerd op basis van consumententesten. Beide smaken, John West Vegan Visvrije Tonijn met Tomaat en Basilicum en John West Vegan Visvrije Tonijn met een Vleugje Olie, kunnen gebruikt worden als eiwitbron voor verschillende gerechten.  

Altijd op de hoogte blijven?