Good Fish en Vermaat sluiten World Oceans Deal

9 juni 2022 Redactie Vismagazine
Foto: Good Fish

Milieuorganisatie Good Fish en horecaspecialist Vermaat sloten 8 juni een World Oceans Deal. Dit betekent dat Vermaat het visassortiment aan gaat passen. Vissen die op rood staan op de VISwijzer verdwijnen van het menu.

De VISwijzer is een uitgave van Good Fish. Met kleurcodes geeft Good Fish aan welke vis volgens hen wel of niet duurzaam is gevangen of gekweekt. De score rood betekent ‘niet duurzaam’ en het advies is vermijden. Vermaat gaat voor eind 2022 alle vis met een Rode score uit haar assortiment halen.

Margreet van Vilsteren, directeur Good Fish, noemt het een unieke en belangrijke prestatie van Vermaat. Vermaat heeft ongeveer 400 restaurants waar vis op de kaart staat en is actief in ziekenhuizen, op airports en in bedrijfscatering. “Met dit partnerschap komt er echt beweging in de foodservice!”, aldus Good Fish.

Vanwege de samenwerking gaat het hele visassortiment van Vermaat op de schop. Vissoorten die in het rood staan op de viswijzer verdwijnen van de kaart. Chefs worden meegenomen in deze transitie door workshops over duurzame vis en Good Fish geeft van adviezen en gaat op zoek naar goede alternatieven. Good Fish: “Die zijn er namelijk zeker, bijvoorbeeld haring, mosselen en makreel, die kun je met een gerust hart eten.”

Geen nieuws van Vismagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maandag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?