Emondt en KMI bundelen kennis en werkveld

18 juli 2018

In juni 2017 verhuisde het oorspronkelijk Enschedese bedrijf Emondt naar een nieuw pand, drie kilometer verderop. Korte tijd later nam het KMI uit Apeldoorn over. Waar je ook kijkt, het werkplezier spat er af. Elke uitdaging wordt met enthousiasme aangegaan.

Specialismen

Hems Roerink is de derde generatie die Emondt leidt. Het bedrijf is van 23 naar zestig werknemers gegroeid, vertelt Yvonne Roerink, verantwoordelijk voor de in- en externe communicatie. “Daar zijn er met Emondt-KMI nog eens zestig mensen bijgekomen. We bundelen nu onze koeltechnische-, klimaat-, winkelinrichting- en duurzaamheidskennis en specialismen.”

Dat is al direct zichtbaar bij Emondt zelf, waar mensen in clusters naar wens bij elkaar zitten en waar overal plekken zijn om even te overleggen of te brainstormen. Yvonne Roerink: “Dankzij onze omvang hebben we voor alle technische en creatieve disciplines specialisten. De kennis zit in onze mensen en daar zijn we heel zuinig op. Dat zie je eveneens terug in alle in- en externe opleidingen die we onze medewerkers bieden, zodat ze uitdaging houden in hun werk en graag mee werken aan de vele innovatieve projecten die we uitvoeren. Hiermee hebben we overigens in 2015 de Daikin Award gewonnen”

De overname

Wat dreef Emondt ertoe KMI te willen overnemen? Yvonne Roerink: “De vakgebieden beide bedrijven vullen elkaar aan en de drive om iets goeds te ontwerpen en te leveren is groot. KMI is vanouds de specialist in het inrichten van slagerijen, poeliers en visspeciaalzaken en is de laatste jaren sterk gegroeid in het inrichten van allerlei retailconcepten.

Frank Verkoelen - afkomstig van KMI - is de nieuwe directeur van Emondt-KMI en verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing in Apeldoorn. Er waait daar een nieuwe wind. Hems Roerink en hij werken uitstekend samen. “Samen kunnen we de krachten en de knowhow bundelen en kunnen we alle speciaalzaken, zowel deskundig en creatief, als koel- en klimaattechnisch volledig in eigen beheer duurzaam inrichten.”

Verkoelen is blij met de toegevoegde waarde van Emondt qua kennis en kunde in koeltechniek, en hun kennis op klimaatgebied. “Met onze productielijn vormen we een ideale formule, transparant en open. Die open cultuur was er al bij Emondt en nu ook bij ons.”

Altijd op de hoogte blijven?