BEDRIJFSINFORMATIE | Als professional in de visindustrie denk je mogelijk niet aan de gezondheidsvoordelen van je werk, maar toch zijn ze er wel degelijk. Vissen kan namelijk je fysieke welzijn verbeteren, maar het is ook nog eens een geweldige manier om je mentale gezondheid beter te maken. Dit is niet alleen bij visprofessionals het geval, ook hobbyisten zullen deze gezondheidsvoordelen ervaren als ze regelmatig met een hengel in hun hand aan het water zitten. Welke gezondheidsvoordelen vissen biedt, lees je in de rest van dit artikel! 

Vissen verhoogt je vitamine D-inname

Zelfs als de lucht grijs is, betekent buiten zijn dat je lichaam de essentiële vitamine D-reserves kan aanvullen, op voorwaarde dat je huid natuurlijk wordt blootgesteld. Vitamine D helpt bij het reguleren van de hoeveelheid calcium en fosfaat in je lichaam, waardoor je botten en tanden gezond blijven. Het stimuleert je immuunsysteem en is in verband gebracht met het bestrijden van depressie.

Vissen verhoogt je zelfvertrouwen

Vissen heeft alles te maken met persoonlijke doelen, en het bereiken van die doelen is een onfeilbare manier om het gevoel van eigenwaarde te verbeteren. Het is ook een levenslange vaardigheid waar je op elke leeftijd van kunt genieten. Elke visser herinnert zich zijn eerste vangst. Kijk maar naar de manier waarop hun ogen oplichten als ze erover praten. Vissen is ook de perfecte vaardigheid om door te geven. Veel vissers herinneren zich dat een ouder, grootouder of ander familielid hen meenam naar een plaatselijk kanaal en hen liet zien hoe ze hun eerste vis konden vangen. Als het doorgeven van je kennis en enthousiasme je aanspreekt, kun je zelfs een coach of professionele visser worden. Tijd doorbrengen met je gezin bevordert ook gevoelens van veiligheid en welzijn, waardoor vissen een waardevolle activiteit is om te leren.

Vissen houdt je fit

Door te gaan vissen krijgen je belangrijkste spiergroepen, hart en longen een goede training waardoor je hopelijk je zorgverzekering niet hoeft te gebruiken binnenkort. Het kiezen van een visplek op loopafstand van je huis, of op 10 tot 15 minuten lopen van je auto, is een duidelijke stimulans voor aerobics. Wist je dat er meer dan 8 miljoen mensen binnen een straal van 1000 meter leven op hun lokale kanaalvisserij? Maar het opzetten, afwerpen en vervolgens landen van honderden kleine vissen vraagt ​​wat kracht. Laat staan ​​enkele van de enorme karpers of snoeken die je in onze wateren kunt vinden. Het betrekt de schouders, rug, armen, kern en benen bij een actieve training. Het opnemen van kunstaasvissen in je reisschema is een andere geweldige manier om je licht aerobe trainingsdoelen te bereiken. 

Vissen verbetert je concentratie

Buiten zijn en aandacht besteden aan de omgeving om je heen verbetert je concentratievermogen, blijkt uit onderzoek in het British Journal of Sports Medicine. Wandelen in de natuur of gewoon tijd doorbrengen onder lommerrijke bomen leidt tot veranderingen in de hersenen, die het concentratieniveau verbeteren. Dit kan vooral merkbaar zijn bij jonge mensen, al hoeft dat niet altijd het geval te zijn.

Altijd op de hoogte blijven?