Hoe visverpakkingen kunnen bijdragen aan verduurzaming binnen de visindustrie

3 april 2023

BEDRIJFSINFORMATIE | Steeds meer bedrijven in de visindustrie geven prioriteit aan duurzaamheid om te voldoen aan de vraag van klanten naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Duurzame verpakkingen kunnen bijdragen aan het verminderen van de milieu-impact van de visindustrie.

Het gebruik van biologisch afbreekbare materialen

Een manier om tot duurzame verpakkingen te komen is het gebruik van biologisch afbreekbare materialen zoals zeewier, bamboe of papier in plaats van plastic. Deze materialen zijn hernieuwbaar of composteerbaar en niet schadelijk voor het ecosysteem.

Recycling & upcycling

Het recyclen en upcyclen van visverpakkingen kunnen ook bijdragen tot duurzaamheid door afval te verminderen en een circulaire economie te bevorderen. Het gebruik van biologisch afbreekbare materialen voor visverpakkingen maken ze (beter) recyclebaar. Daarnaast kunnen gebruikte verpakkingsmaterialen worden omgezet in nieuwe producten. 

EcoFishBox: de duurzame visverpakking voor verse vis

Er zijn dus diverse manieren om, door middel van visverpakkingen, de milieu-impact te verminderen. Bangma Verpakking voorziet vele visverwerkende bedrijven van verschillende verpakkingen. In samenwerking met ons moederbedrijf Stora Enso zijn we gestart met de uitrol van een innovatieve en milieuvriendelijke visverpakking voor de verse vis, namelijk de EcoFishBox. Deze kenmerkt zich o.a. door de hoge isolatiewaarde, houdt de vis vers en koud, en is gemaakt uit 100% hernieuwbare materialen. De verpakking is gemakkelijk plat te maken, recyclebaar en neemt tot 7x minder ruimte in bij opslag en transport in vergelijking met EPS-boxen. Alles bij elkaar maken deze visverpakking zeer milieuvriendelijk.

Meer informatie

</

Altijd op de hoogte blijven?