Na de hectische jaren die achter ons liggen – met stijgende prijzen voor visproducten en grondstoffen, energie, huur en loonkosten – lijkt de rust weer een beetje teruggekeerd. Tijd om het rendement verder te verhogen.

De energieprijzen dalen al een tijdje weer, ook de grondstofprijzen normaliseren en wij zien over het algemeen de omzetten van de visspecialist ook stabiliseren. De volumes zijn wel wat afgenomen, maar de marges lijken voor de meeste visspecialisten nog op peil te blijven.
Natuurlijk zijn er collega’s voor wie de situatie nog steeds uitdagend is, maar in het algemeen lijkt het erop dat de meesten van ons de lastige tijd hebben doorstaan en er nu een ‘nieuw normaal’ is ontstaan, waarmee nog een goede boterham te verdienen is. 

Inzicht in verbeterpunten

Om ondernemers te helpen voor wie dit niet het geval is, heeft de VNV de VISscan ontwikkeld. Samen kijken wij met een adviseur waar je als ondernemer geld laat liggen. Als VNV hebben wij diverse partners waarmee wij interessante afspraken hebben gemaakt, en waar je als ondernemer van kunt profiteren. Wij beoordelen jouw winkel/verkoopwagen op assortiment, uitstraling en promotie. We checken of je voldoet aan wetgeving en hoe je als team samenwerkt en hoe klant- en verkoopgericht het team is. We beoordelen je cijfers en vergelijken dat met de benchmark. Hierdoor krijg je als ondernemer inzicht in de verbeterpunten. 

Hogere marge

Tabel VNV prijzen (© Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV))

In april hebben we een prijscheck gedaan voor de tien meest verkochte visproducten. De prijzen lopen behoorlijk uiteen. Vanzelfsprekend kan dit te maken hebben met de kwaliteit van de grondstof en van de regio of locatie waarin je winkel zich bevindt, maar wij denken toch ook dat sommige ondernemers misschien te weinig vragen voor hun producten. Op basis van onderstaande tabel kun je checken welke prijsrange jij hanteert en hoe dat zich verhoudt tot anderen. Wellicht is dit voor jou een motivatie om nog eens opnieuw naar je prijzen te kijken en kun je je marge nog iets verhogen.  

Geen resultaat, geld terug

Wil je een keer met onze adviseur kijken naar hoe jij je rendement verder kunt verbeteren, neem dan contact op met info@visspecialisten.nl. De scan kost € 395,00. En als wij geen resultaat boeken, dan geldt ‘geen resultaat=geld terug’.

VNV logo

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten
Secretariaat:
(085) 077 81 40
info@visspecialisten.nl
www.visspecialisten.nl

Altijd op de hoogte blijven?