Smedes inspireert met streetfood

14 oktober 2019 Michelle de Koning
Foto: chowder soep, Smedes Fine Food

Smedes Fine Food is een bekende op de visbeurs. Ook nu is Smedes weer hoofdsponsor. Uiteraard zouden we bijna zeggen. Kees van ’t Klooster: “Ons bedrijf was al bij het opzetten van de eerste visbeurs in Nederland en is al meer dan 47 jaar actief betrokken bij de visbeurs.”

Wat is Smedes voor bedrijf?

“Smedes Fine Food in Spakenburg is producent van visbakmelen en produceert al meer dan vier decennia diverse soorten visbakmeel, ook glutenvrij. Daarnaast zijn wij leverancier van 2.300 producten voor de visspecialist. Onder ons eigen merk bieden we onder meer visbakmeel, visbakolie, kruiden, marinades en sauzen. Maar Smedes heeft meer te bieden dan producten alleen. We ondersteunen ondernemers bij proeverijen op locatie, hebben de Margemaker recepten- en calculatietool en helpen bij vitrine-inrichting. In onze eigen kookstudio worden regelmatig inspirerende workshops en demonstraties gegeven voor onze klanten.”

Waarom staan jullie op de Visbeurs?

“Wij weten hoe belangrijk het is om handel bij elkaar te brengen, daarom is ons bedrijf al meer dan 47 jaar actief betrokken bij de Visbeurs. We waren al bij het opzetten van de eerste visbeurs in Nederland. Tijdens een beurs ontmoet je niet alleen, maar ben je ook op zoek naar inspiratie. Smedes is actief betrokken bij de visbranche en helpt ondernemers graag verder.”

Waarom zijn jullie sponsor?

“Bij een familiebedrijf dat al zo lang betrokken is bij de branche, hoort een hoofdsponsorschap vinden wij. Zo simpel is het.”

Wat vinden jullie van het thema: Ready for the future?

“We zijn zelf ook een innovatief bedrijf, dus dit is een heerlijk thema voor ons. Speciaal voor de Visbeurs hebben we vijf nieuwe streetfoodgerechten ontwikkeld, en niet alleen uit de Aziatische keuken. Consumenten zien de viswinkel en verkoopwagen vanouds als een plaats waar ze hun lekkere trek kunnen stillen, dus streetfood past daarbij. Je hoeft als visspecialist geen chefkok te zijn om deze recepten te bereiden. Iedereen kan ze maken, we noemen ze niet voor niets Easy recepten. Belangrijk is dat de gerechten makkelijk en met een beperkt aantal ingrediënten te bereiden zijn. Op de visbeurs worden ze live bereid dus kun je zien hoe eenvoudig het is om ze te maken.”

Hebben jullie nog meer speciaals op de beurs?

“Naast de streetfoodrecepten presenteren we nieuwe vitrineschalen, bio-verpakkingen en een bestelsysteem dat online bestellen van artikelen nog makkelijker maakt. Ook introduceert Smedes zogenaamde “Easy Chef Sessies” waarbij Smedes eigen chef Klaas bij visspecialisten op locatie kant-en-klaar gerechten bereidt. Hij komt op donderdagmorgen naar je zaak en gaat concreet gerechten bereiden voor de weekendverkoop. Terloops leer je als visspecialist kooktechnieken bij en kun je met hem sparren over je vitrine. Volop ontwikkelingen dus, allemaal gericht op de toekomst. Iedereen is van harte welkom.”

Altijd op de hoogte blijven?