• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn
Vismagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Grondstoffen en ingrediënten

Smaakmakers onder de loep

25 maart 2024 Janneke Vermeulen Epos en Dutch Spices
Bladerdeeg pulled pork met sweet rhubarb sauce.
PREMIUM
Bladerdeeg pulled pork met sweet rhubarb sauce.
Welke smaken moeten we komend zomerseizoen in de gaten houden? Welke trends liggen daaraan ten grondslag? En hoe worden smaakmakers ontwikkeld? Waar kunnen die vragen beter beantwoord worden dan bij Epos, het bedrijf achter de merken Epos en Dutch Spices. Marketingadviseur Betty Groen en productontwikkelaar Nienke Hartman vertellen.

Als producent en leverancier van smaakmakers volgen jullie de foodtrends op de voet. Hoe bepalen consumenten anno nu de keuze voor hun eten, en dus ook hun smaken? 
Betty: “Meerdere factoren spelen daarbij een rol, waaronder hun leeftijd, hun portemonnee, de culinaire traditie waarin mensen zijn opgegroeid, en de voedselveiligheid en voedingswaarden van het product. En natuurlijk moeten ze het vooral lekker vinden. Verwenmomenten, bijvoorbeeld een lekkere snack, zijn steeds belangrijker. De jongere generatie deelt zo’n moment graag op social media. De ‘limited editions’ van fooditems zijn ook in opmars onder die doelgroep. Ze hebben een relatief korte aandachtspanne, door een product een beperkte beschikbaarheid te geven, blijven jongeren geïnteresseerd.”  

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vismagazine.nl
  • Ontvang 9x per jaar het Vakblad Vismagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Grondstoffen en ingrediënten
Lees ook

Groot Culinair is Versspecialist van het Jaar 2024

“Wij zijn beste Versspecialist van het Jaar 2024”, schrijft Groot Culinair op hun Facebookpagina. De slagerij kwam als beste uit de bus bij deze door Epos georganiseerde verkiezing. “Een ondernemer me...
16 september 2024

Mexicaanse Burrito met gekruide rijst en gamba’s

Epos inspireert de visspecialist met recepten zoals dit recept voor een Mexicaanse Burrito met gekruide rijst en gamba’s.
9 september 2024Epos

Surf en Turf Pasta

Epos inspireert de visspecialist met recepten zoals dit recept voor Surf en Turf Pasta met kreeftgarnalen, spekjes, spaghetti en Dutch Spices carbonara saus.
9 september 2024Epos
<<<12345>>>
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de visbranche?

Superaanbieding!

Ontvang Vismagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven

Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Agenda

  • 10 SEP 08:00 - 12 SEP 23:00

    Seafood Expo Global Asia

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vismagazine © 2025 Vismagazine.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vis Magazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vismagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vismagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer