• Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Facebook LinkedIn
Vismagazine
  • Inloggen
  • Abonneren
  • Home
  • Nieuws
  • Artikelen
  • Blogs
  • Agenda
  • Dossiers
  • Edities
  • Recepten
  • Bedrijvengids
  • Bedrijfsinformatie
  • Adverteren
  • Foodbanen
Duurzaamheid Schaal- & schelpdieren

‘Logisch om naar de zee te kijken voor ons voedsel’

19 september 2023 Lennart Kik Krijn Verwijs
Caroline Verwijs bij één van de oesterputten van het bedrijf. Naast mosselen behoren oesters en andere schelp- en schaaldieren tot het assortiment.
PREMIUM
Caroline Verwijs bij één van de oesterputten van het bedrijf. Naast mosselen behoren oesters en andere schelp- en schaaldieren tot het assortiment.
Caroline Verwijs, directeur van mosselproducent Krijn Verwijs in Yerseke, ziet een grote toekomst voor mosselen als eiwitvervanger voor vlees. “We hebben steeds meer mensen te voeden, dus het is logisch om meer naar de zee te kijken om het eten vandaan te halen.”

Mosselen zijn volgens Verwijs een fantastisch eiwitrijk alternatief dat perfect past in het dieet van de moderne mens. “Daarnaast zijn ze ontzettend duurzaam. Ze hebben geen extra voeding nodig want ze groeien uit zichzelf. En ze vangen CO2 af voor de vorming van hun schelp. Dat past helemaal in de Green Deal van de EU.”

Artikel voor abonnees

Dit artikel is alleen voor abonnees, bekijk onze abonnementen.


Abonnementen
  • Onbeperkt toegang tot alle artikelen op vismagazine.nl
  • Ontvang 9x per jaar het Vakblad Vismagazine
  • Ontvang 1x onze special Slimmer werken in food
  • Ontvang 1x onze verpakkingsspecial
  • Ontvang 1x onze hygiënespecial
  • Ontvang 2x onze machinebouwspecial
Dossiers
  • Schaal- & schelpdieren
  • Duurzaamheid
Foodbanen

Op zoek naar een baan in de visbranche?

Superaanbieding!

Ontvang Vismagazine 2 nummers gratis inclusief digitale toegang

Profiteer nu!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke week de gratis digitale nieuwsbrief van Vismagazine en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vissector.

Inschrijven

Slimmer werken in Food

De special Slimmer werken in Food is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine.

Lees verder

Agenda

  • 10 SEP 08:00 - 12 SEP 23:00

    Seafood Expo Global Asia

  • 22 SEP 09:00 - 24 SEP 20:00

    Gastvrij Rotterdam 2025

  • 29 SEP 08:00 - 30 SEP 22:00

    Vakbeurs Foodspecialiteiten 2025

Vismagazine © 2025 Vismagazine.
All rights reserved.
Facebook LinkedIn

Dit is een uitgave van Alea Publishers

Alea_Logo

  • Over Vis Magazine

    • Abonneren
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Edities
    • Over ons
    • Contact
  • Andere platformen

    • AutomationNL
    • Bakkers in Bedrijf
    • Bioprocessing News
    • EVMI
    • Industrial Cybersec
    • Vakblad IJs!
    • Vleesmagazine
    • VoedingNU

Contactgegevens

Vismagazine
Postbus 595 - 3700AN Zeist
Huis ter Heideweg 13 - 3705MA Zeist
Nederland
info@vismagazine.nl
085-0407400
    • Privacy Statement
    • Algemene Voorwaarden
    • Disclaimer