Vis

Duurzaamheid uitgangspunt bij Fisherman’s Choice

13 oktober 2021 Bianca Roemaat
Foto: Fisherman's Choice

De Aziatische keuken mag dan in opmars zijn, bij Fisherman’s Choice in Den Haag zijn ze al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het importeren van verschillende garnalen en aanverwante producten uit Zuidoost Azië. Daarbij is duurzaamheid vanaf het begin het uitgangspunt. De vraag naar gecertificeerde producten groeit, signaleert salesmanager Michel Sebök.

Garnalen in allerlei soorten en maten, maar ook verwerkt in snacks en als spiezen. Bij Fisherman’s Choice hebben ze een breed scala aan Aziatische garnalen en aanverwante producten. Denk bijvoorbeeld aan garnalen in tempurabeslag maar ook masago (eitjes voor bij de sushi) en garnalen in marinade waar je heel snel een maaltijd mee maakt door rijst of pasta toe te voegen.

De vraag naar Aziatische garnalen en afgeleide producten is momenteel ‘bizar’, volgens Michel Sebök, salesmanager en lid van het managementteam van Fisherman’s Choice. Niet alleen de opmars van de Aziatische keuken maar ook de vraag naar meer gemak bij de klant van onder meer viswinkels, draagt daaraan bij.

Daarnaast klinkt steeds vaker de roep om duurzame, gecertificeerde visproducten. Met name in de retail maar ook bij de groothandels waaraan Fisherman’s Choice haar producten levert, is dat steeds meer aan de orde van de dag. “Wij importeren onze producten uit Zuidoost Azië en Argentinië. Naast kwaliteit zijn goede arbeidsomstandigheden voor de werknemers en de verwerking belangrijk voor ons. We hebben lokale vertegenwoordigers en werken met gecertificeerde bedrijven waar ze een keer per jaar een audit krijgen.”
Naast de inmiddels bekende ASC (voor diepvriesproducten) en MSC (voor verse vis) heeft Fisherman’s Choice internationale certificeringen zoals IFS Broker, BAP, Global G.A.P. en NFI. “Duurzaamheid is vanaf het begin al een uitgangspunt van ons bedrijf geweest”, vertelt Sebök.

Inspiratie

Naast het ruime aanbod, zijn er tal van bereidings- en verwerkingsmogelijkheden. Op de site en sociale mediakanalen deelt het Haagse bedrijf video’s en recepten voor haar producten. “Normaal gaan we het land in om demo’s te geven maar dat kon afgelopen jaar niet door Covid.” Sociale media zijn daardoor een belangrijk kanaal geworden om inspiratie te delen.

Breed assortiment

Fisherman’s Choice maakt deel uit van de Brouwer Food Group. Inmiddels staat de vierde generatie ‘Brouwers’ aan het roer van dit (familie)bedrijf dat wereldwijd actief is. Het bedrijf bestaat uit: Asia Express Food, Visscher Seafood, Fisherman’s Choice, Schiava en Brouwer horecagroothandel. Deze vijf werken samen en kunnen daardoor een breed assortiment aanbieden.

Altijd op de hoogte blijven?