Het jaar 2022 is gestart met de verspreiding van een ‘Vis van de Maand’-bureaukalender. In deze kalender is eveneens een kort verslag opgenomen van de activiteiten. In tegenstelling tot de uitreiking na een nieuwjaarsbijeenkomst is deze kalender met nieuwjaarswens per post verstuurd. 

Terwijl het nieuwe jaar startte in een lockdown, is het Nederlands Visbureau met vertrouwen bezig met de voorbereidingen van een aantal live evenementen, zoals de start van het seizoen Hollandse Nieuwe 2022. Voorafgaand aan de startdatum woensdag 15 juni is de traditionele veiling van het eerste vaatje haring gepland op dinsdag 14 juni. In de daaraan voorafgaande week zijn persbijeenkomsten gepland voor zowel de Nederlandse, Belgische als Duitse media.

De Seafood Expo Global zal – het uitstel vanwege de pandemie moet leiden tot ‘driemaal is scheepsrecht’ - plaatsvinden van 26-28 april in Barcelona. De voorbereidingen van het Holland Paviljoen zijn concreet gestart.

Makreel

Promopakket makreel visbureau

De promotie van makreel, die in 2021 zowel in Nederland als Polen werd uitgevoerd als korte campagne, krijgt nog een vervolg in eigen land in de periode maart/april. In deze vierde maand staat makreel eveneens op de ‘Vis van de Maand’-kalender; een win-winsituatie.

Het televisieprogramma ‘Ik BBQ voor jou’ gaat komend voorjaar een nieuwe serie uitzenden op SBS-6. Hierin wordt samengewerkt met het Nederlands Visbureau, waar de kijkers worden gestimuleerd verschillende vissoorten op de grill te leggen.

Visculinair

Visculinair maart

Een activiteit die zonder voorbehoud doorgang vindt, is het produceren van het Magazine Visculinair. Op 1 maart zal het voorjaarsnummer verschijnen. Daarnaast blijven alle online-uitingen dagelijks werk.
Om de consumenten van de toekomst te bereiken, is een voorlichtingsfilm geproduceerd over ‘Vissen op de Noordzee’ voor de leerlingen uit de bovenbouw van basisscholen. Docenten kunnen door een eenvoudige druk op de knop het onderwerp visserij tonen aan leerlingen van groep 7 en 8. Aanvullend lesmateriaal komt binnenkort beschikbaar.

Visbureau_logo

Altijd op de hoogte blijven?