Snoekbaarsfilet met pastinaak en krieltjes

3 september 2012

Ingrediënten:

  • 2 snoekbaarsfilets met huid à 175/200 gram per stuk
  • 3 stuks pastinaak
  • 500 gr. krieltjes
  • 100 gr. ravigotesaus
  • Roomboter om in te bakken
  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Aantal personen: 2

Bereiding:

Schil de pastinaak en snij ze in plakken. Kook deze in ruim licht gezouten water beetgaar. Daarna even aanfruiten in roomboter. Kook de krieltjes met wat zout. Bestrooi de snoekbaarsfilets met bloem en bak deze om en om in de roomboter goudbruin. Maak de borden netjes op en garneer met verse peterselie.

Eet smakelijk!

Het recept is afkomstig van Volendammer Visspecialist H. Schilder in Amstelveen.

Henry Schilder is Visspecialist van het Jaar 2011.

Altijd op de hoogte blijven?