- Type gerecht: Hoofdgerecht
- Bereidingstijd: 45 minuten
Ingredienten:
- 8 scholfilets
- 2 aardappelen
- 400 gram verse spinazie
- boter
- 1 koffielepel nootmuskaat
- 4 eidooiers
- 2 dl witbier
- citroensap
- 4 plakken gerookte zalm
- 2 tomaten
- peper en zout
- wasabi
Bereiding:
- Was de spinazie en stoof deze in de boter,
- op smaak maken met nootmuskaat.
- Stoom de schol 6 minuten
- Aardappels in blokjes mooi goudgeel bakken,
- als ze klaar zijn wasabi erover
- Klop de eidooiers met witbier, citroen, peper en zout op een zacht vuurtje,
- niet boven de 80 graden.
Afwerking:
- Serveer de spinazie op bord met de plakjes gerookte zalm met daarop 2 scholfilets
- Doe de sabayon er rijkelijk overheen
- Strooi er nootmuskaat over
- Leg stukjes tomaat op de aardappels en
- Garneer met tuinkers