Scholfilet met witbier-sabayon

16 april 2013
  • Type gerecht: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten

2011-06-schol-150x150 Aantal personen: 4

Ingredienten:

  • 8 scholfilets
  • 2 aardappelen
  • 400 gram verse spinazie
  • boter
  • 1 koffielepel nootmuskaat
  • 4 eidooiers
  • 2 dl witbier
  • citroensap
  • 4 plakken gerookte zalm
  • 2 tomaten
  • peper en zout
  • wasabi

Bereiding:

  • Was de spinazie en stoof deze in de boter,
  • op smaak maken met nootmuskaat.
  • Stoom de schol 6 minuten
  • Aardappels in blokjes mooi goudgeel bakken,
  • als ze klaar zijn wasabi erover
  • Klop de eidooiers met witbier, citroen, peper en zout op een zacht vuurtje, 
  • niet boven de 80 graden.

Afwerking:

  • Serveer de spinazie op bord met de plakjes gerookte zalm met daarop 2 scholfilets
  • Doe de sabayon er rijkelijk overheen
  • Strooi er nootmuskaat over
  • Leg stukjes tomaat op de aardappels en
  • Garneer met tuinkers
 

Altijd op de hoogte blijven?