Sashimi van harder

2 oktober 2012

Ingrediënten:

  • 500 gram harder
  • 12 korenaar asperges
  • Stukje gember
  • 2 stronkjes roodlof
  • ½ bosje koriander
  • 3 eetlepels  gehakte tuinkruiden
  • Peper, zout, wasabi naar smaak
  • 1 flesje limoenolie
  • 4 eetlepels Mirin
  • Bloemetjes en kruidentopjes uit de tuin

Bereiding:

  • Neem de filet van de harder en snijd haar in dunne plakken.
  • Rasp de verse gember en leg die in de Mirin. Voeg de gehakte kruiden toe.
  • Neem de wasabi en verdun deze met wat water tot sausdikte. Roer iets door het kruidenmengsel.
  • Snijd de roodlof in dunne schuine reepjes.
  • Blancheer de korenaar asperges.
  • Zout de harderfilet en leg deze op bord.
  • Schep er voorzichtig een paar theelepels kruidenmengsel op en om.
  • Schik de roodlof, asperges, kruiden en bloemetjes er op.
  • Druppel nog wat limoenolie erom en erover.
  • Natuurlijk serveren met eetstokjes!

Het recept is afkomstig van Eric van Veluwen, culinair projectmanager en directeur/patron cuisinier van Landgoed Rhederoord in De Steeg.

Altijd op de hoogte blijven?