Ingrediënten:
- 500 gram harder
- 12 korenaar asperges
- Stukje gember
- 2 stronkjes roodlof
- ½ bosje koriander
- 3 eetlepels gehakte tuinkruiden
- Peper, zout, wasabi naar smaak
- 1 flesje limoenolie
- 4 eetlepels Mirin
- Bloemetjes en kruidentopjes uit de tuin
Bereiding:
- Neem de filet van de harder en snijd haar in dunne plakken.
- Rasp de verse gember en leg die in de Mirin. Voeg de gehakte kruiden toe.
- Neem de wasabi en verdun deze met wat water tot sausdikte. Roer iets door het kruidenmengsel.
- Snijd de roodlof in dunne schuine reepjes.
- Blancheer de korenaar asperges.
- Zout de harderfilet en leg deze op bord.
- Schep er voorzichtig een paar theelepels kruidenmengsel op en om.
- Schik de roodlof, asperges, kruiden en bloemetjes er op.
- Druppel nog wat limoenolie erom en erover.
- Natuurlijk serveren met eetstokjes!
Het recept is afkomstig van Eric van Veluwen, culinair projectmanager en directeur/patron cuisinier van Landgoed Rhederoord in De Steeg.