Oosterse Visballetjes

4 september 2012

Ingrediënten:

  • 800     gram          Wijting (of andere witvis)
  • 2        stuks            Eiwitten
  • 40      gram           Panko
  • 40      gram           Geraspte gemberwortel
  • 2        tenen           Knoflook
  • ½       stuk             Wit van prei
  • 4        theelepels     Maizena
  • ½       stuk             Gesnipperde ui
  • 6        eetlepels       Yama oosterse grillsaus
  • 5        eetlepels       Panko
  • 5        eetlepels       Sesamzaadjes
  • Peper/zout

Type gerecht: Snack of bijgerecht

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4

Bereiding:

  • H ak de kabeljauw tot tartaar (of maak gebruik van keukenmachine of gehaktmolen).
  • Maak een massa van de vis met het eiwit, gember, knoflook, prei, maizena, ui, panko en de oosterse grillsaus.
  • Laat de massa een uur rusten in de koelkast.
  • Maak van het mengsel balletjes van ongeveer 2 cm.
  • Meng het sesamzaad en panko door elkaar en rol de balletjes hierdoor.
  • Verhit olie in een pan of frituur tot 175 graden.
  • Bak de visballetjes in de olie en laat uitlekken.
  • Afwerking:
  • Lekker met gewokte Ramen noedels met lenteui en komkommer, Yama Japanse sesamsaus en Uchibouri Sushi azijn. Dan heeft u een heerlijk hoofdgerecht. Eet smakelijk!

Het recept is afkomstig van Yama Products uit Utrecht.

Altijd op de hoogte blijven?