Ingrediënten:
- 800 gram Wijting (of andere witvis)
- 2 stuks Eiwitten
- 40 gram Panko
- 40 gram Geraspte gemberwortel
- 2 tenen Knoflook
- ½ stuk Wit van prei
- 4 theelepels Maizena
- ½ stuk Gesnipperde ui
- 6 eetlepels Yama oosterse grillsaus
- 5 eetlepels Panko
- 5 eetlepels Sesamzaadjes
- Peper/zout
Bereiding:
- H ak de kabeljauw tot tartaar (of maak gebruik van keukenmachine of gehaktmolen).
- Maak een massa van de vis met het eiwit, gember, knoflook, prei, maizena, ui, panko en de oosterse grillsaus.
- Laat de massa een uur rusten in de koelkast.
- Maak van het mengsel balletjes van ongeveer 2 cm.
- Meng het sesamzaad en panko door elkaar en rol de balletjes hierdoor.
- Verhit olie in een pan of frituur tot 175 graden.
- Bak de visballetjes in de olie en laat uitlekken.
- Afwerking:
- Lekker met gewokte Ramen noedels met lenteui en komkommer, Yama Japanse sesamsaus en Uchibouri Sushi azijn. Dan heeft u een heerlijk hoofdgerecht. Eet smakelijk!
Het recept is afkomstig van Yama Products uit Utrecht.