- Type gerecht: Lunchgerecht
- Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 10
Ingrediënten:
- 1500 gr. Gekookte mosselen
- 2000 gr. Witte basissaus
- 30 gr. World Grill Moutarda marinade
- 100 gr. Rucola
- 10 st. Italiaanse bol
Bereiding:
- Meng de mosselen met de witte basissaus en de moutarda marinade (u kunt hiervoor ook salsa cajunsaus of grillsaus gebruiken).
- Snijd de kap van de Italiaanse bol af en hol de bol uit.
- Bak het brood in 10 minuten af op 190°C.
- Vul 1 bol met de aangemaakte mosselen en de rucola.
- Deze gevulde bol legt u in uw vitrine, maar geef bij aankoop de bol apart van de aangemaakte mosselen en rucola mee.
Consumentenbereiding:
- Warm de Italiaanse bol op in een voorverwarmde oven van 180°C, circa 4 minuten.
- Laat de mosselen(vulling) langzaam opwarmen in een steelpannetje.
- Vul de Italiaanse bol met de rucola en de warme mosselen.
- Serveer de bol, eventueel met deksel, op een luxe schaal/bord.
Afwerking:
- Leg eventueel de deksel van de bol en wat gekookte mosselen ter decoratie naast de gevulde bol.
- Ter versiering kunt u het geheel garneren met een decoratiemix, bijvoorbeeld decoratiemix Rotterdam.
Het recept is afkomstig van Smedes Fine Food.