Mosselpotje

16 april 2013
  • Type gerecht: Lunchgerecht
  • Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal porties: 10

Ingrediënten:

  • 1500 gr. Gekookte mosselen 
  • 2000 gr. Witte basissaus 
  • 30 gr. World Grill Moutarda marinade
  • 100 gr. Rucola
  • 10 st. Italiaanse bol

Bereiding:

  • Meng de mosselen met de witte basissaus en de moutarda marinade (u kunt hiervoor ook salsa cajunsaus of grillsaus gebruiken).
  • Snijd de kap van de Italiaanse bol af en hol de bol uit.
  • Bak het brood in 10 minuten af op 190°C.
  • Vul 1 bol met de aangemaakte mosselen en de rucola.
  • Deze gevulde bol legt u in uw vitrine, maar geef bij aankoop de bol apart van de aangemaakte mosselen en rucola mee.

Consumentenbereiding:

  • Warm de Italiaanse bol op in een voorverwarmde oven van 180°C, circa 4 minuten.
  • Laat de mosselen(vulling) langzaam opwarmen in een steelpannetje.
  • Vul de Italiaanse bol met de rucola en de warme mosselen.
  • Serveer de bol, eventueel met deksel, op een luxe schaal/bord.

Afwerking:

  • Leg eventueel de deksel van de bol en wat gekookte mosselen ter decoratie naast de gevulde bol.
  • Ter versiering kunt u het geheel garneren met een decoratiemix, bijvoorbeeld decoratiemix Rotterdam.

Het recept is afkomstig van Smedes Fine Food.

     

Altijd op de hoogte blijven?