Mesheften van de grill

12 september 2012

Ingrediënten:

  • 10 mesheften p.p.
  • 3 rode uien, zeer fijn gehakt en in witte wijn azijn gezet  (minimaal één dag van tevoren)
  • Je beste olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • fleur de sel
  • zwarte peper uit de molen

Type gerecht: Voorgerecht

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Aantal personen: 4

Bereiding:

  • Vet een loeihete grill- of grillplaat vlak voor het grillen licht in met een klein beetje olie
  • Snijd de mesheften open met een mesje vlek langs de schelp
  • Leg ze op wat keukenpapier met het visje naar beneden
  • Olie de mesheften (max. 5 per keer) en leg ze 5 seconden op de loeihete grill
  • Draai om en nogmaals 5 seconden op de grill

Afwerking:

Maak de schelpen af met de rode ui in azijn, wat olijfolie, peterselie, fleur de sel en een draai peper.

Het recept is afkomstig van D.P. Arkenbout.

 

Altijd op de hoogte blijven?