Ingrediënten:
- 10 mesheften p.p.
- 3 rode uien, zeer fijn gehakt en in witte wijn azijn gezet (minimaal één dag van tevoren)
- Je beste olijfolie
- 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
- fleur de sel
- zwarte peper uit de molen
Type gerecht: Voorgerecht
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding:
- Vet een loeihete grill- of grillplaat vlak voor het grillen licht in met een klein beetje olie
- Snijd de mesheften open met een mesje vlek langs de schelp
- Leg ze op wat keukenpapier met het visje naar beneden
- Olie de mesheften (max. 5 per keer) en leg ze 5 seconden op de loeihete grill
- Draai om en nogmaals 5 seconden op de grill
Afwerking:
Maak de schelpen af met de rode ui in azijn, wat olijfolie, peterselie, fleur de sel en een draai peper.
Het recept is afkomstig van D.P. Arkenbout.