Luxe vis-snack

15 juli 2013

Samenstelling:

  • Cocktail garnalen
  • Plakken gerookte zalm
  • Moot verse tonijn
  • Spaanse toppingsaus (08165K)
  • Japanse ketjapsaus (08090K)
  • Prikker Japanse knoop
  • Hapjesschaal

Bereiding:

Snijd de tonijn in blokjes van ongeveer 2 cm. Marineer deze met de Spaanse toppingsaus. Verhit een pan met een beetje boter of olie en bak de tonijn kort op hoog vuur. Leg de gebakken blokjes tonijn op een keukenpapiertje. Neem een cocktailgarnaal en steek met een prikker door de staart en de rug. Neem een stukje gerookte zalm en vouw dit op en steek dit onder de cocktail garnaal. Steek onder op het spiesje een blokje tonijn.

Schenk onderin het schaaltje een laagje Japanse ketjapsaus en zet hier de prikker in.

Verkoop een aantal spiesjes op een schaal als pakketje.

Dit recept is afkomstig van Epos.

Altijd op de hoogte blijven?